KKŠ-jeva čistilna akcija: Njihova misija je čista Koroška

V Klubu koroških študentov se zavedajo resnosti okoliške problematike, zato so se odločili, da 22. april, mednarodni dan Zemlje podaljšajo v mesec "pestrega dogajanja z ekološkimi vsebinami". Med drugim vabijo, da se jim pridružite pri čistilni akciji.
smeti

“Želimo prebuditi skrb za okolje, zato področje ekologije KKŠ daje poudarek na ozaveščanje, izobraževanje in (skupno) iskanje zelenih korakov z namenom zmanjševanja našega vpliva na okolje,” so ob tem povedali in dodali, da bodo v sklopu projekta ”KKŠ-jev mesec Zemlje’‘ organizirali zbiralno akcijo oblačil, “tavšanje” le-teh, objavljanje veganskih receptov z intervjuji, izmenjavo potaknjencev in rastlin ter nenazadnje čistilno akcijo.

Želijo si, da v soboto 22. maja 2021 skupaj stopi celotna Koroška in tako “vsi pokažemo, da nam je mar in da ne dopuščamo smetenja naše lepe narave, ulic, skritih in manj skritih kotičkov.” Njihova misija je ČISTA KOROŠKA.

Zato pozivajo posameznike, kot tudi organizacije, društva in družine, da se jim pridružite pri pobiranju smeti. Čistilna akcija bo potekala po režimu ”pred svojim pragom”, kar pomeni, da ne bo organiziranega zbiranja, ampak vas vabijo, da se na lov za smetmi odpravite v vaši lastni režiji, kar v domačem kraju – sami ali v svojih skupinicah, ni pomembno ob kateri uri. “Vse, kar potrebujete, so vrečke, rokavice in predvsem ogromno dobre volje. Zelo bomo veseli tudi vaših fotografij s čistilne akcije ali fotografij pobranih smeti,” so dodali organizatorji.

FOTO: KKŠ

KKŠ Čistilno akcijo lahko spremljate na Facebook strani TUKAJ.

VIR: KKŠ

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.