Search
Close this search box.

Kaštivnik na Kopah odpirajo jutri, v Črni prva smuka na sporedu v soboto (FOTO)

S smučišča Kope so sporočili, da jim je “dedek mraz prinesel najlepše darilo”, saj z jutrijšnjim dnem odpirajo njihovo najbolj strmo smučarsko progo Kaštivnik. Začetek smučarske sezone so za soboto, 4. 1. 2020, napovedali tudi na smučišču Črna na Koroškem.

SMUČIŠČE KOPE

Največje koroško smučišče, katerega lastnik je podjetje Vabo, je v novo smučarsko sezono sicer krenilo že 6. decembra z veliko novitetami in zares ugodno ponudbo. Po zimskih užitkih na snegu in smuki pa bo v »Holcerju«, ki letos praznuje 20 let uspešnega delovanja, vselej poskrbljeno tudi za dobro glasbo in zabavo, pri čemer bodo prav vsi dogodki pa brez vstopnine. Eden takšnih bo na sporedu že to soboto, 4. 1. 2020, ko bodo zbrano množico zabavali Rock Partyzani in DJ Ney

Jutri, v petek, 3.1. se odpira proga Kaštivnik. Dostop do Kaštivnika je možen samo z avtom in ne preko povezav. Smučarske vozovnice lahko kupite v Koči Kaštivnik.

Na vlečnicah Pahernik in Kopnik so dodali kapacitete nekaj vlečk, s čimer želijo zmanjšati čakalne vrste. Kar se tiče varnosti so za vse poskrbeli maksimalno in je smučišče pripravljeno za dolgo sezono. Pravočasno so zaključili tudi z vsemi vzdrževalnimi deli, katerih obseg je znašal okoli 80.000 evrov. Odkar s smučiščem opravlja podjetje Vabo, so skupaj z investicijo vanj vložili 2.580 milijonov evrov, kar je bil velik zalogaj, a so prepričani, da se bo v naslednjih letih obrestoval.

Na Kopah lahko izbirate med vozovnico za “𝗩𝗦𝗔𝗞 𝗗𝗔𝗡” ali od “𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗡𝗘𝗗𝗘𝗟𝗝𝗞𝗔 𝗗𝗢 𝗣𝗘𝗧𝗞𝗔”.

Sezonska smučarska karta na Kopah je še vedno ena izmed najbolj ugodnih v Sloveniji. Glavna novost letošnjega leta pa je, da le-ta v mesecu januarju in marcu dodatno omogoča pet dni smučanja na smučišču Golte in pet dni smučanja na smučišču Cerkno (ta ugodnost velja samo za kupce, ki kupijo sezonsko karto za »VSAK DAN«). To je pokazatelj, da se znajo smučišča med seboj povezovati, da znajo sodelovati, si ustvariti neke skupne prednosti sodelovanja. Gostje lahko tako uživajo na Kopah, poleg tega pa še na smučišču Golte in Cerkno.

Sezonska smučarska vozovnica velja vse dni v smučarski sezoni na smučišču Kope in ni prenosljiva. Velja 5 dni na smučišču Golte in 5 dni na smučišču Cerkno v mesecu januarju in marcu. Ta ugodnost velja samo za kupce, ki kupijo sezonsko karto za »VSAK DAN«.

Enako velja tudi za smučarje, ki kupijo vozovnice za smučišče Golte in Cerkno. »S tem pričakujemo povečan obisk in si želimi, da bomo na smučišče pritegnili goste, ki jih tukaj še ni bilo. Poleg tega pa se nadejamo, da bomo tudi pri gostinstvu povečali promet. Gre za vzajemno sodelovanje, ki bi nam vsem skupaj prineslo prednosti. Rezultate pa bomo komentirali po koncu sezone,« je pred letošnjo zimsko sezono povedal direktor podjetja Vabo Boštjan Paradiž.

Cena za odrasle znaša 299 €, za mladino in seniorje 259 €, za otroke 239 €, družinsko smučarsko vozovnico pa dobite po ceni 629 €. Novost je tudi v smučarski vozovnici, ki velja od ponedeljka do petka, cena te vozovnice je 179 € za odrasle,169 € za mladino ter 149 € za otroke. Ta karta velja od ponedeljka do petka, v predsezoni do 24. decembra 2019 in po sezoni, torej od 1. marca 2020 dalje pa velja tudi za vikende.

Kategorije: Otroci – rojeni 1. 10. 2005 ter mlajši, mladina – rojeni 1. 10. 2001 ter mlajši in seniorji – rojeni 1. 10. 1959 in starejši. Na Kopah ponujajo tudi brezplačno smučanje za otroke do vključno 5. leta starosti v spremstvu starša oz. spremljevalca.

SMUČIŠČE ČRNA NA KOROŠKEM

Smučišče Črna na Koroškem bo pričelo obratovati v soboto.

Smučišče Črna na Koroškem vrata za prvo letošnjo smuko odpira v soboto, 4. 1. 2020. Kot je zapisano na njihovi uradni spletni strani, se smučišče nahaja v samem središču kraja in je primerno tako za rekreacijsko kot za tekmovalno smučanje. Radi se pohvalijo, da so tukaj svoje prve zavoje naredili smučarji svetovnega kova, kot so Katjuša Pušnik, Mitja Kunc, Aleš Gorza in olimpijska šampionka Tina Maze.

Smučišče ima urejen sistem umetnega zasneževanja tako, da ob primernih temperaturah zagotavljajo sneg tudi v zelenih zimah, možna pa je tudi nočna smuka.

PODATKI O SMUČIŠČU:

  • Nadmorska višina: 575-789 m, površina 15 ha.
  • Smučarske proge: dolžina prog 3 km; tekaške proge 3,5 km in 10 km.
  • Smučarske naprave: vlečnica, zmogljivost 626 smučarjev na uro.
  • Dodatna ponudba: dodatno zasneževanje, sankaška proga, nočna smuka, okrepčevalnica v brunarici.

Vozovnice lahko naročite v Turistični pisarni Občine Črna na Koroškem, Center 101, 2393 Črna na Koroškem, kjer so vam na voljo tudi za vse dodatne informacije, ali na tel. št.: 02 870 48 20; e-pošta: tic@crna.si.

Opombe:
– dnevna karta ne vsebuje nočne vožnje,
– vozovnice na ure ni možno kupiti na nočni vožnji.

Za otroke do 7. leta starosti je uporaba vlečnice brezplačna samo v spremstvu starša ali skrbnika. Otroška vozovnica velja do 15. leta starosti za otroke, ki obiskujejo osnovno šolo. Na zahtevo blagajnika, kontrolorja ali uradne osebe mora smučar, ki želi uveljavljati popust, z ustreznim dokumentom dokazati upravičenost le-tega, prav tako starši oziroma spremljevalci otrok starost otroka.

Dogodki