Search
Close this search box.

Kärcher K5 ali Kärcher K7 – katerega izbrati?

Ko govorimo o čiščenju in vzdrževanju doma ter njegove okolice, se lahko vedno zanesemo na visokotlačne čistilce Kärcher. Pri izbiri modela je ključnega pomena kaj in kako pogosto boste čistili, saj so na voljo različni razredi zmogljivosti.

Pri izbiri visokotlačnega čistilca je eden najpomembnejših dejavnikov njegova moč. Večja moč pomeni več vode in več pritiska, posledično temu pa tudi večjo moč čiščenja površine.

Kärcher je za svoje visokotlačne čistilce opredelil različne razrede zmogljivosti, in sicer K2, K3, K4, K5 in K7. Ti se med seboj razlikujejo glede na moč, pretok vode, raven tlaka, površinsko zmogljivost in področja uporabe. Rezultat tega je, da v njihovi ponudbi dobite pravi visokotlačni čistilec za vsako opravilo.

Visokotlačni čistilec Kärcher K5 ali Kärcher K7?

Dva izmed najbolj priljubljenih ter prodajanih Kärcher visokotlačnih čistilcev sta K5 in K7. Oba modela se ponašata z vrhunsko zmogljivostjo, ki je za 35-krat močnejša od vrtne cevi, z 80 % prihranka pri porabi vode in z dodatno funkcijo sesanja.

Vendar pa med njima obstajajo tudi bistvene razlike, ki bi jih moral poznati vsak, ki se odloča za nakup enega izmed njiju. Glavna razlika med modeloma K5 in K7 je ta, da je K7 bolj zmogljiv.

Tehnične zmogljivosti

Tako visokotlačni čistilec Kärcher K5 kot tudi Kärcher K7, imata vodno-hlajeni motor. K5 ima črpalko izdelano iz ojačanega n-cora, zunaj pa je aluminij, medtem ko ima K7 črpalko iz aluminija. S čistilcem K5 boste v eni uri brez težav očistili 40 m2 površine, medtem ko vam K7 zagotavlja površinsko zmogljivost 60 m2/h.

Razlika v površinski zmogljivosti je posledica vrednosti tlaka in maksimalnega pretoka vode. Pri Kärcher K5 je največji dosežen tlak 145 barov in maksimalen pretok vode 500 l/h, pri K7 pa 180 barov in maksimalen pretok vode 600 l/h. Torej bo delo opravljeno hitreje in učinkoviteje z visokotlačnim čistilcem K7.

Glavne značilnosti

Visokotlačna čistilca Kärcher K5 in K7 se ponašata s številnimi prednostmi, ki uporabniku omogočajo enostavnejše in učinkovitejše čiščenje:

  • Oba se ponašata z aplikacijo Home & Garden, s katero boste imeli vpogled v vse informacije o napravi, njeni uporabi in servisnih storitvah, zato boste kmalu postali pravi strokovnjak za čiščenje.
  • Tako K5 kot tudi K7 imata priključek Quick Connect, ki vam omogoča preprosto namestitev visokotlačne cevi in nastavkov.
  • Oba imata Plug’n’Clean Kärcher sistem za čistilo, da enostavno vstavite Kärcher čistilo in čistilnik sam poskrbi za doziranje ter nanos čistilnega sredstva.
  • Oba modela pri Smart različici ponujata razpršilno pištolo Smart Control z LCD zaslonom, ki vam omogoča natančno in enostavno uravnavanje tlaka in čistila ter Boost način za povečanje moči, ki vam pride prav v primeru trdovratne umazanije, hkrati pa boste izboljšali učinkovitost čiščenja.

Glavna razlika med omenjenima modeloma je torej v sami zmogljivosti – model K7 ima največjo količino pretoka vode do 600 l/h, medtem ko se K5 ponaša s pretokom do 500 l/h.

Povedano drugače, Kärcher K7 lahko v eni uri očisti do 60 m² trdovratne umazanije, K5 pa do 40m².

Področja uporabe

Zaradi svojih lastnosti sta visokotlačna čistilca Kärcher K5 in K7 izjemno vsestranska in imata različna področja uporabe.

Z obema se lahko brez težav lotite pranja koles, vrtnega orodja in pohištva, ograj in tlakovanih površin, motorjev in skuterjev, zunanjih stopnic, avtomobilov in karavanov ter kamnitih zidov.

Visokotlačni čistilec Kärcher K7 pa vam zaradi svoje večje zmogljivosti omogoča tudi čiščenje avtodomov in terenskih vozil, bazenov in večjih teras ter okolice hiše in fasade.

Dodatna oprema in čistilna sredstva

Poleg že vključene opreme pa imate za oba visokotlačna čistilca Kärcher K5 in K7 na voljo veliko dodatne opreme, s čimer še izboljšate njuno vsestranskost. Izbirate lahko med talnimi šobami in zmogljivimi krtačami, za še večjo učinkovitost čiščenja pa so vam na voljo univerzalno čistilo ter specialna čistila za kamen in tlakovce, plastiko ter za lesene površine.

Čeprav se na prvi pogled lepo sliši, da ste izbrali najbolj zmogljivi visokotlačni čistilec, pa je pred tem veliko bolje temeljito razmisliti o tem, kaj resnično potrebujete.

Dogodki

Ko govorimo o čiščenju in vzdrževanju doma ter njegove okolice, se lahko vedno zanesemo na visokotlačne čistilce Kärcher. Pri izbiri modela je ključnega pomena kaj in kako pogosto boste čistili, saj so na voljo različni razredi zmogljivosti.