Kacin: Vlada podaljšala veljavnost turističnih bonov

Vlada je danes pripravila okvirni načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19, o čemer smo na kratko že poročali. Je pa vlada tudi sklenila, da podaljša veljavnost turističnih bonov.

Sproščanje ukrepov bo potekalo postopoma, sistematično in nadzorovano. Do nadaljnjega bodo ostala prepovedana druženja, še posebej v večjem obsegu,” je na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je uvodoma pojasnil vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin pa je med drugim povedal, da je vlada podaljšala veljavnosti turističnih bonov do konca 2021, da bi s tem pomagala turističnemu sektorju, ki ga je epidemija močno prizadela.

Pri tem naj spomnimo, da vlada turistične bone vključila v tretji protikoronski zakon, ki ga je pripavljala predvsem z mislijo na panogo turizma in gostinstva, ki je med najbolj prizadetimi zaradi epidemije. Država je vsem prebivalcem Slovenije izdala bone, ki jih je mogoče koristiti za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v nastanitvenih objektih v Sloveniji, od hotelov do planinskih domov ali kampov. Prvotno je bilo predvideno, da bodo veljali do konca tega leta, zdaj pa se je vlada odločila, da jih podaljša.

Turistične bone so prejele osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. marca 2020, in sicer rojene do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajše pa v višini 50 evrov. 

Več informacij sledi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije