Search
Close this search box.

Kacin: Število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu

O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta na novinarski konferenci med drugim sodelovala vladni govorec Jelko Kacin in infektologinja s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Mateja Logar.

O tem, da je včeraj bilo v Sloveniji potrjenih 1499 okužb z novim koronavirusom, smo že poročali TUKAJ. Aktualno stanje o covid-19 je na novinarski konferenci med drugim pojasnil vladni govorec Jelko Kacin.

Na konferenci je bilo omenjeno, da včeraj umrlo pet bolnikov s covidom-19, podatke iz domov starejših so še čakali. Po najnovejših podatkih pa jih je 13, kažejo podatki vlade.

Kacin je poudaril, da je stanje na Gorenjskem še vedno slabo. Omenil pa je, da število okužb narašča tudi v Slovenj Gradcu, kjer je bilo včeraj potrjenih 36 novih okužb. Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, se je v dobrem tednu podvojilo, je poudaril vladni govorec. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 26 odstotkov

Trenutno je v Sloveniji aktivno okuženih 16.347 ljudi, 560 covidnih bolnikov se zdravi v bolnišnici, od tega jih 86 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 57 bolnikov s covidom-19.

V UKC Ljubljana se trenutno zdravi 140 bolnikov s covidom-19, 29 jih je v intenzivni enoti. Nujno je, da se prepreči širjenje virusa, poudarja Logarjeva, ki še dodaja, da se v UKC zdravi tudi mlajša nosečnica, ki potrebuje dodatek kisika.

Glede starostne strukture bolnikov s covidom-19 v UKC Ljubljana je spregovorila infektologinja s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Mateja Logar, ki je dejala, da je najmlajši bolnik v intenzivni enoti star 42 let, na navadnem oddelku je najmlajša bolnica stara 33 let. Bili pa so hospitalizirani tudi otroci, stari manj kot eno leto, trenutno takšnih ni, je dejala Logarjeva. “So pa starejši od enega leta do 16. let. Dva otroka, ki se trenutno zdravita v UKC, potrebujeta dodatek kisika.”

Dogodki

O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta na novinarski konferenci med drugim sodelovala vladni govorec Jelko Kacin in infektologinja s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Mateja Logar.