Search
Close this search box.

Jutri bo v Kompleksu odmeval punk

Kompleks znova dokazuje, da je tudi punk na Koroškem živ.

V petek, 5. aprila bo v sklopu festivala “Koroška, kdo si?” poskrbljeno za vse ljubitelje punka. V Kompleksu se bo ob 21:00 odvil dogodek Punk that basement Vol. 3. Na dogodku, ki je sedaj že tradicionalen, se bosta predstavili dve domači, koroški punk skupini. Nastopili bodo Tomato Punx iz Raven na Koroškem ter slovenjgraški punk band Rafuda. V goste so tokrat povabili punk zasedbo Cener.

TOMATO PUNX
Tomato Punx so zasedba, katere začetki segajo že daleč v mladost. Bolj resno so se z glasbo začeli ukvarjati leta 2013, ko sta Miha in “Hozi”, bolj kot ne iz dolgčasa začela skupaj ustvarjati. Dneve sta večinoma preživljal v kleti Mihove hiše in delala priredbe, tako imenovane “coverje”. Ker so bili samo bobni in kitara premalo, se jima je pridružil še “Rozi” na basu in nadaljevali s priredbami. Po nekaj odigranih koncertih za ožji krog prijateljev in po lokalnih klubih, se je začelo leto 2017/18, ko je zasedba doživela prve spremembe. Miha se je zaradi družinskih obveznosti umaknil, njegovo mesto pa je zasedel “Ott”, za njim pa so dobili še enega kitarista, “Ožba”. Tako so se Rajćica punk razširili in trenutna zasedba izgleda takole: na vokalu in bobnih je “Hozi”, na bas kitari “Robi”, na kitari pa sta “Ott” in “Ožba”.

RAFUDA
Rafuda je slovenjegraški punk bend, bolj znan pod bivšim imenom Beerfits. Pod imenom Beerfits so se fantje preigravali Misfits priredbe, zdaj pa bend predstavlja tudi lasten material. V letu 2019 bodo izdali tudi studijski album. Rafudo sestavljajo: na vokalu Jure Pohovnikar – “Đuro”, na kitari Severin Kristan – “Seve”, na bobnih Žiga Meh – “Meh” in na bas kitari Rok Čoderl – “Čoka”.

CENER
Punk skupino Cener združujejo hitri ritmi in kritična besedila, pravijo pa, da so vedno pripravljeni na dober žur. Skupino sestavljajo: na vokalu in kitari Juš Jazbec – “Double J”, na bobnih Aljaž Dremel – “Alberto Be3”, na bas kitari Domen Oštir – “Debela struna O4” in na kitari Aljaž Dremel, ki še nima vzdevka, poskrbi pa tudi za back vokale. Njihovi vzorniki so bendi, kot so Racija, Niet, Pankrti, NOFX, Rancid, Ramones, Sex Pistols in drugi. Fantje ustvarjajo avtorsko glasbo, igrajo pa tudi druge punk priredbe. Njihova besedila so večinoma v slovenskem jeziku.

Dogodki

Kompleks znova dokazuje, da je tudi punk na Koroškem živ.