Search
Close this search box.

Janša pred četrtkovo sejo: “Potrebni bodo dodatni napori, da obvladamo virus”

Da jutri na Brdu pri Kranju potekala redna seja Vlade RS, na kateri bo vlada preučila predlog ministrstva za zdravje in trenutne epidemiološke razmere na podlagi mnenja Svetovalne skupine pri MZ in sprejela ustrezne odločitve o ukrepih za zajezitev širjenja epidemije, smo na našem spletnem portalu že poročali. Zdaj pa se je preko Twitterja oglasil tudi predsednik vlade.

Naj spomnimo, da je vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin omenil, da bo vlada večino dosedanjih ukrepov zagotovo podaljšala, morebitne spremembe pa so odvisne od skupne presoje. Po njegovih besedah še ni dokončnega predloga o tem, ali naj vlada zaostri ukrepe. Ravno o tem še potekajo sestanki, v katerih sodeluje tudi svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje.

Glede ukrepov so se danes pogovarjali tudi predsedniki koalicijskih strank. Podrobnih informacij o dogovoru uradno ne dajejo. Predsednik vlade Janez Janša pa je glede ocene epidemiološke situacije in priprave ukrepov za četrtkovo sejo vlade na Twitterju napovedal, da bodo potrebni dodatni napori, “da obvladamo virus, zavarujemo zdravje in življenja ranljivih ter razbremenimo zdravstveni sistem”.

Ob poročanju glede rešitev v šestem protikoronskem zakonodajnem svežnju pa je v tvitu navedel, da lajšajo posledice epidemije. “Poskrbimo, da bo stikov čim manj in da bo potreba po ukrepih za zaustavljanje virusa in odpravljanje posledic čim prej prenehala,” je pozval.

Vir: STA, Twitter

Dogodki