Search
Close this search box.

Janša: “Pravico do varstva v vrtcih od jutri imajo vsi tisti starši, ki delajo (kjerkoli) in ki si varstva ne morejo zagotoviti drugače”

Predsednik Vlade Janez Janša v objavi na Twitterju napovedal, da bo zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom po Sloveniji s torkom stopila v veljavo omejitev gibanja na občine, o čemer smo poročali TUKAJ. Pred kratkim pa je še objavil, da imajo “pravico do varstva v vrtcih od jutri vsi tisti starši, ki delajo (kjerkoli) in ki si varstva ne morejo zagotoviti drugače.

Naj spomnimo, da je vlada s ponedeljkom začasno prepovedala zbiranje v vrtcih, pri tem pa v odlok zapisala, da lahko župan odloči, da prepoved ne velja za vrtce v občini “v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način”.

Ministrstvo za izobraževanje pa je na podlagi sprejetega odloka, ki odreja zaprtje vrtcev prihodnji teden, ravnateljicam in ravnateljem vrtcev posredovalo osnovne usmeritve za odločanje o zagotavljanju nujnega varstva otrok. Kot pravijo, naj bodo vrtci odprti le za otroke staršev, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vir: Twitter, STA

Dogodki