Search
Close this search box.

Janez Janša: “Čim prej in čim hitreje se bo začela tretja razvojna os graditi, tem bolje bo.” (FOTO)

V Kulturnem centru na Ravnah je v ponedeljek potekala javna tribuna Zgodba 3. razvojne osi na Koroško. Udeležil se je je tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je mnenja, da bi bila cesta na Koroško že zgrajena, če leta 2008 ne bi prišlo do političnih sprememb.

Javno tribuno je organizirala Koroška regijska koordinacija SDS, na njej pa so razpravljali župan občine Prevalje dr. Matic Tasič, poslanec SDS Zvone Černač in predsednik upravnega odbora Gospodarske zbornice Koroška Boštjan Paradiž. Dogodek je povezoval župan občine Vuzenica in državni svetnik Franjo Golob. Vse prisotne je nagovorila predsednica Koroške regijske koordinacije SDS Alenka Helbl, ki je povedala, da v njihovi stranki stremijo k temu, da gledajo na vsakega občana in državljana in da nikdar ne pozabijo tudi na tiste na obrobju. “Ko je vlado vodila SDS, smo veliko naredili za tretjo razvojno os in vsi upamo, da se bo ta zgodba srečno končala,” je še povedala.

Alenka Helbl: “Ko je vlado vodila SDS, smo veliko naredili za tretjo razvojno os in vsi upamo, da se bo ta zgodba srečno končala.”
FOTO: SDS

Predsednik SDS Janez Janša je mnenja, da je kljub vsem zapletom in težavam, ki so prisotne pri projektu pohvalno to, da se sedaj stvari premikajo v pravo smer. “To je posledica tega, da ste vztrajali in da ste bili enotni ter glasni.” je dodal. Zbrane je opozoril, da je v zraku pesimistična napoved za razvoj gospodarstva v prihodnosti, kar ni dobro za projekt tretje razvojne osi. “Leta 2008 smo sedeli tukaj na Koroškem in smo se pogovarjali, da bo prva lopata zasajena v kratkem času. Bi tudi bila, če se stvari takrat ne bi politično spremenile. Potem je več vlad gospodarsko krizo, ki je nastopila in je Slovenijo zelo zadela, vzelo kot izgovor, da se ne gradi. Ne samo tretje razvojne osi, tudi drugih projektov.” Mnenja je, da če bi imeli pokrajine bi bilo za Koroško namenjenega več denarja, le-tega pa bi občine porabile bolj racionalno. Kot pomembno je Janez Janša poudaril dejstvo, da projekt 3. osi še ni končan in da tisti, ki so pripeljali projekt do njenega začetka, ne smejo zaspati. “Čim prej in čim hitreje se bo začela tretja razvojna os graditi, tem bolje bo.” je zaključil.

Janez Janša meni, da se sedaj stvari premikajo v pravo smer.
FOTO: SDS

Poslanec SDS Zvone Černač je začel z besedami, da bi morala cesta ljudi povezovati, ne pa razdvajati, nadaljeval je: “Škoda je, da bomo o poroštvenem zakonu o tretji razvojni osi še enkrat razpravljali. To bo izvedbo projekta še podaljšalo.” Dodal je še, da kljub vsemu verjame, da bo poroštveni zakon sprejet. Po njegovih ocenah pa je potrebno na severni in južni trasi ceste na Koroško delati hitreje.

V Kulturnem centru na Ravnah je potekala javna tribuna Zgodba 3. razvojne osi na Koroško.
FOTO: SDS

Župan Prevalj dr. Matic Tasič je bil optimističen, da se bo poroštveni zakon sprejel v enem kosu, kar se ne bo zgodilo, a vendar je prepričan, da tretja razvojna os bo, saj so Korošci in Korošice dovolj vztrajni. Jasen pa je bil Boštjan Paradiž, ko je dodal, da si koroško gospodarstvo želi tretje razvojne osi, saj bo cesta imela multiplikatoren učinek na gospodarstvo na Koroškem, s čimer bo postalo bolj konkurenčno.

JAVNA TRIBUNA – ZGODBA 3. RAZVOJNE OSI NA KOROŠKO:

VIR: SDS

Dogodki