Search
Close this search box.

Hostel Slovenj Gradec bo registriran tudi kot študentski dom

Na današnji 17. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetnice in svetniki potrdili tudi predlog o spremembi statuta Hostla Slovenj Gradec.

Mestne svetnice in mestni svetniki so soglašali s spremembami in dopolnitvami statuta javnega zavoda za turizem, šport, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec, po katerih bo Hostel Slovenj Gradec dodatno registriran še za dejavnost dijaških in študentskih domov, ki jo sicer že opravlja pet let.

Sprememba mu bo omogočila prijavo na razpis Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2024/2025. Ob uspešni kandidaturi na razpisu bo Hostel pridobil možnost subvencije, ki znaša 32 evrov na študenta mesečno. To bi pocenilo bivanje za študente Fakultete za tehnologijo polimerov v delu Hostla Slovenj Gradec. Trenutno so cene bivanja v Slovenj Gradcu za študente višje kot cene v študentskih domovih v Mariboru in Ljubljani.  

Hostel Slovenj Gradec je del Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec, ki je bil zgrajen leta 2011.  Zgrajen je bil v slabem letu in pol ter ima 1695 kvadratnih metrov.

V hostlu nudijo namestitev v moderno opremljenih sobah, in sicer enoposteljnih, dvoposteljnih in štiri posteljnih ter v štirih apartmajih, ki pa ponujajo bivanje za tri, štiri ali osem oseb.

Vse sobe in apartmaji so opremljeni z lastnimi kopalnicami in sanitarijami, en apartma je prilagojen invalidom. V apartmajih je na razpolaga tudi polno opremljena kuhinja. Skupno število ležišč je 59.

V avli Hostla imajo gostje svoj internetni kotiček. Zraven se nahaja Hostel caffe, kjer se lahko gostje družijo, spoznavajo ter posedajo na sončni terasi ali pa ob soju sveč preživljajo prijetne večerne urice.

Vir: MO Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na današnji 17. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetnice in svetniki potrdili tudi predlog o spremembi statuta Hostla Slovenj Gradec.