Search
Close this search box.

Hermina in Franc Šegovc postala častna člana Društva upokojencev Piran

Hermina in Franc Šegovc sta pred dnevi v roke prejela še eno priznanje, postala sta namreč častna člana Društva upokojencev Piran.

Člani in članice DU Piran vsako leto organizirajo dvodnevni izlet, ki jim ga pripravi Hermina Šegovc, pevka ansambla Štirje kovači. Gospa Hermina sodeluje z našim društvom že dve desetletji in tudi za 10. in 11. julija je nam organizirala prekrasen izlet na Koroško, Zreče in Roglo. Z izletom smo pohiteli z namenom, da nas ponovno zaprtje ne zaprejo zaradi korone,” je poznanstvo in prijateljske vezi pojasnil predsednik DU Piran Zdravko Taškar. V ta namen so pred odhodom na podlagi 11. člena pravil DU Piran sprejeli sklep, da se Hermini in Francu Šegov podeli naziv častnega člana in članice društva, zaradi dolgoletne nesebične pomoči pri razvoju društva upokojencev Piran, je dodal Taškar.

“V soboto smo se odpeljali mimo Kopra, s postankom na kavici na Lomu, nadaljevali pot mimo Ljubljane, Velenja do Slovenj Gradca, kjer sta nas na Legnu pričakala ter pogostila Franc in Hermina z borovničevcem in tradicionalno koroško malico. Po slastni malici smo ju presenetili z izročitvijo članskih izkaznic in priznanj z zahvalo. Presenečena sta se vsem članom zahvalila z obljubo, da bo kakšno od priznanj našlo mesto v muzeju ansambla Štirih kovačev v Slovenj Gradcu,” je dogajanje opisal predsednik DU Piran.

Kot je še povedal, so po malici nadaljevali pot in si v spremstvu Hermine ogledali enkratni muzej Štirih kovačev, kjer so zbrane njihove plošče, slike, narodne noše, glasbeni instrumenti in življenjepis od ustanovitve do danes.  

Pot je izletnike nato vodila v Kotlje na domačijo Prežihovega Voranca. Po ogledu so se odpravili na zasluženo kosilo na Legen. Sledila je namestitve v hotelu Re aktiv v Zrečah , nato pa še ogled domačije, ki se ukvarja tudi z žganje kuho. Na domačiji so člani DU Piran doživeli presenečenje s strani Hermine in Franca ter ansambla Štirih kovačev. Le ti so jim zaigrali nekaj njihovih najljubših skladb vižo stoletja Kam le čas beži, Tri male solzice in druge Nekatere od prisotnih so zasrbele pete in so se veselo zavrteli. Hitro je mineval čas in potrebno se je bilo odpraviti na večerjo in počitek v hotel, pove Taškar.

Naslednji dan pa jih je pot vodila na Roglo, kjer so si ogledali cerkev, se sprehodili po Poti med krošnjami povzpeli na razgledni stolp. Nekateri so se s stolpa spustili po adrenalinski cevi, Krajši počitek s kavico, potico in “kroštoli” so si privoščili v koči na Pesku, saj se jim z Rogle, kot so povedali, ni mudilo.

Resnično prehitro čas beži, potrebno je bilom pospraviti kovčke pred odhodom domov. Vendar jih je Hermina odpeljala še na degustacijo in poizkušnjo zreških vin. V enkratni kleti jih je prijazen domačin pogostil z petimi vrstami vin in prigrizkom. Napočil je čas slovesa in težko se je bilo posloviti od Hermine in Franca, vendar so si obljubili, da bodo še naprej gojijo stkano prijateljstvo.

“Srečno smo se vrnili na svoje domove polni nepozabnih vtisov, enkratnih kulturnih in zabavnih doživetji,” je po izletu dejal predsednik društva in dodal: “V imenu DU Piran bi se kot predsednik zahvalil Hermini in Francu Šegovcu za enkraten sprejem in vodenje, članom in članicam društva, enkratnemu šoferju Lucijanu iz Street tur Portorož za enkratno, varno vožnjo in organizatorjem izleta. Dragi moji upokojenci dokazali smo, da se še vedno znamo družiti in zabavati ob spoštovanju navodil NIJZ in vlade RS.”

Dogodki

Hermina in Franc Šegovc sta pred dnevi v roke prejela še eno priznanje, postala sta namreč častna člana Društva upokojencev Piran.