Search
Close this search box.

Gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec zdaj dražja za dobre tri milijone evrov

Na odboru za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS v torek sklenila, da se v veljavnem načrtu razvojnih programov spremeni projekt novogradnje prostorov za Šolski center Slovenj Gradec.

V Slovenj Gradcu gradijo nov šolski center, katerega prostore bi lahko začeli dijaki uporabljati že to jesen. Gre za eno največjih naložb na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja v državi, za katero so položili temeljni kamen leta 2018. Zanjo je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prvotno namenilo 11,6 milijona evrov, zdaj pa je nova investicijska vrednost projekta ocenjena na 14,9 milijona evrov. 

Preberite tudi: Skoraj 12 milijonov evrov vredna gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec v polnem teku

Kot so pojasnili na odboru za državno ureditev in javne zadeve Vlada RS, je bil projekt v proračun uvrščen že leta 2008. V veljavnem načrtu razvojnih programov, ki je bil izdelan in potrjen leta 2017, so bila za izvedbo investicije zagotovljena sredstva v višini dobrih 11,6 milijona evrov.

Ker so se v zadnjih letih izrazito povišale cene gradbenih storitev, je nova investicijska vrednost projekta ocenjena na 14,9 milijona evrov. Povišanje pa gre delno tudi na račun potrebnih sprememb projektov dokumentacije zaradi zahtev EKO sklada za pridobitev sredstev.

Naj spomnimo, da bo skupno šolski center pridobil več kot 8.400 kvadratnih metrov bruto novih površin. S projektom pa nameravajo spodbujati poklicno izobraževanje na področju lesarstva, gostinstva, turizma, zdravstvenega področja in dopolnjevanje trga dela, predvsem v deficitarnih poklicih.

Vir: www.gov.si

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Bozo Golob
Bozo Golob
4 let nazaj

tako je v naši sloveniji nikoli ni dovol denarja!!!!!!!!!!!

Stojan Nabernik
Stojan Nabernik
4 let nazaj

Vsaj sliko bi lahk dali novo….objekt že zgrajen….prvi….zakaj se je podražlo pa čist napačna informacija….geologija….vem iz prve roke….duša komprej več bi pričakoval….

Dogodki