Search
Close this search box.

Gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec v polnem teku

V Slovenj Gradcu gradijo nov šolski center, ki bo v celoti končan leta 2022. Gre za eno največjih naložb na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja v državi, za katero so položili temeljni kamen lansko leto. Zanjo pa bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport namenilo 11,6 milijona evrov.

Kot smo izvedeli od vodilnih Šolskega centra Slovenj Gradec, potekajo dela po načrtu. Z gradnjo prve faze, v kateri bodo zgradili telovadnico in lesarsko delavnico, so začeli že lani, končana naj bi bila v predvidenem roku, torej naslednje leto.

Po besedah direktorice centra Gabrijele Kotnik pa bodo kmalu objavili tudi razpis za drugo fazo, v kateri bodo zgradili šolsko poslopje na drugi strani potoka Homšnica. Kot je povedala Kotnikova, je trenutno v pripravi razpisna dokumentacija za izbor izvajalca, vsa dela pa potekajo po zastavljenem terminskem planu.

Naj spomnimo, da bo skupno šolski center pridobil več kot 8.400 kvadratnih metrov bruto novih površin. S projektom pa nameravajo spodbujati poklicno izobraževanje na področju lesarstva, gostinstva, turizma, zdravstvenega področja in dopolnjevanje trga dela, predvsem v deficitarnih poklicih.

V novi stavbi se bo izvajal del programov Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter del programov Srednje zdravstvene šole. Izgradnja novih prostorov pa jim bo omogočila izvajanje programov na enotni lokaciji, obenem pa šoli ne bo potrebno več najemati prostorov na Gosposvetski 4 in Pod gradom 4. Še vedno pa bodo uporabljali stavbe Šolskega centra, gimnazije Slovenj Gradec in zgradbo na Muti.

Dogodki