Gorenjski srednješolec naj bi načrtoval strelski pohod

Slovenska policija in ameriški varnostni organi so preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Dosedanje ugotovitve intenzivne kriminalistične preiskave bodo predstavili na popoldanski novinarski konferenci. Po poročanju Večera naj bi šlo za načrtovanje strelskega pohoda v šoli.

Policijska uprava Kranj in Generalna policijska uprava bosta na novinarski konferenci, ki bo danes ob 15. uri, predstavili dosedanje ugotovitve zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem, je zapisano na spletni strani Policijske uprave Kranj. Poleg tega bodo predstavili še delo policije na področju preiskovanja in obravnave te vrste kriminalitete in usposobljenost preiskovalcev za obravnavo takih primerov.

Na novinarski konferenci ob 15. uri bosta sodelovala vodja sektorja kriminalistične policije na kranjski PU Primož Donoša in pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije na GPU Matjaž Jerkič.

Kot je neuradno izvedel Večer, naj bi nek srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel sicer težave v šoli, načrtoval strelski pohod, kot smo jim bili priča v ZDA. Na Darknetu naj bi naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo. 

VIR: PU Kranj, 24ur.com, STA

Dogodki