Gibanje Resni.ca: Policija med protesti priprla Zorana Stevanovića

Policija je danes med protestom v Ljubljani priprla predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića, so sporočili iz Gibanja Resni.ca. Stevanović je v zadnjih tednih pozival na protivladne shode, tudi na današnjega.
244243179_553206139068978_2814995838064349775_n

Kot so v gibanju zapisali v večernem sporočilu za javnost, je bil Stevanović danes ves čas protesta “pod grožnjo s strani policije, da bo prijet za čas protesta”, kar naj bi nakazal tudi notranji minister Aleš Hojs. Stevanovič je priprt na Policijski postaji Ljubljana Moste, so dodali. Policija teh navedb za zdaj še ni potrdila.

V stranki Resni.ca so še zapisali, da se odločno distancirajo od izgredov. Kot so sporočili, je Stevanović na protestu povedal, da ne želi, da kdo misli, da gre za politični shod in da zlorablja shode za politično kampanjo.

Zatem bi se moralo zvrstiti še nekaj govornikov, vendar je mikrofon samoiniciativno prevzel posameznik in pozval ljudi na ulico, kjer pa je policija hitro izkoristila jezo in stisko nekaj posameznikov, pri čemer je prišlo do izgredov, od katerih se v stranki Resni.ca odločno distanciramo, kar smo že večkrat izrazili,” so še zapisali.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.