Search
Close this search box.

FOTO: Znani Slovenci so se družili na stand-up premieri Črnjana Jana Kreuzerja

Piker humor, bizarne dogodivščine in veliko smeha. Ne, ne opisujemo Hollywoodskega filma, temveč prvo solo premiero prodornega stand-up komika Jana Kreuzerja v ljubljanskem SiTi teatru.

FOTO: Sara Novak. Jan Kreuzer je poskrbel za večer smeha.

Črnjan je polno dvorano povabil na razgibano avtobiografsko humorno popotovanje. Premiero so si med drugim ogledali tudi Jonas, Lucija Ćirović, komik Aleš Novak, ki ga poznamo iz oddaje Štartaj Slovenija, Marko Žerjal, Admir Baltić, številni tekmovalci šova Bar, v ljubljanskem SiTi-ju so bili še Indira Ekić, športni trener Jan Kovačič in trenerka šova The Biggest Loser Slovenija Nataša Gorenc. Janu je zaploskal tudi dvojec F&B Acrobatics, nanj pa je zelo ponosen manager Andrej Težak Tešky. Njegov stanovski kolega Tin Vodopivec je Jana označil za enega od nosilcev novega vala stand-up komikov pri nas. »Je odločen in ne boji se nikogar, zaradi česar se v svojih nastopih uspešno sprehaja povsem po robu.«

FOTO: Sara Novak. Na Janovi premieri se je pošteno nasmejala tudi ekipa šova The Biggest Loser Slovenija.

In čemu so se smejali?

Šal na svoj in račun drugih je bilo veliko, stand-up komik, ki je dobro plačano službo vodje marketinga v IT podjetju s pogodbo za nedoločen čas pustil zato, da lahko ustvarja na odru, jih je ponudil kar nekaj. »Obstajajo avti, ki jim morš pustit prednost. Avto z lučkami, avto s sireno … … … avto s kranjsko registracijo,« je podražil Gorenjce, dotaknil pa se je tudi RTV prispevka: »RTV prispevka se ne moreš rešit. Prababici so še pet let po smrti vsak mesec pošiljali položnico. Smo jim končno razložili, da ona res ne more več gledati TV-ja in zdaj samo še enkrat letno pošljejo dopis z vprašanjem: “A je stanje še vedno enako?” Ja, nazadnje, ko smo preverili, je bla še na britofu.« »Veliko smeha je bilo tudi na račun medosebnih odnosov, malomeščanstva, (ne)legalizacije konoplje in seveda: slovenceljstva,« pravi o premieri komik, ki je na oder stopil z zdravo mero treme.

FOTO: Sara Novak. Odličen tandem – Andrej težak Tešky in Jan Kreuzer.

Čestitke Janu tudi v imenu uredništva Koroških Novic.

Tekst: IPPR, agencija za komuniciranje

 

 

Dogodki