Search
Close this search box.

Črnjan Jan Kreuzer vabi na premiero drzne komedije Pušenje v Dolini šentflorjanski

V soboto, 26. 1. 2018, se lahko v ljubljanskem SiTi teatru nasmejete in okrepite svoje trebušne mišice na premieri drzne komedije pronicljivega stand-up komika Jana Kreuzerja. Pušenje v Dolini šentflorjanski nas popelje na razgibano in humorno avtobiografsko pot medosebnih odnosov, slovenceljstva, malomeščanstva, spolnosti in problematike (ne)legalizacije konoplje.

Pevka Urška Majdič, stand-up komik in eden od pionirjev slovenskega stand-upa Tin Vodopivec, stan-up komik Jan Kreuzer in stand-up komik Rok Škrlep. Foto: Jan Čermelj

Stand-up je pri nas že dobil svoj prostor, takšne in drugačne brade navdušujejo publiko po vsej Sloveniji. V sivem januarju pa nas bo nasmejal prodoren talent, ki je pred kratkim oder grel z enim izmed začetnikov scene pri nas, Tinom Vodopivcem. Punch zvezda Jan Kreuzer je pronicljiv, bizaren in brezkompromisen do tabujev. Včasih hodi zelo po robu, ampak s svojo duhovitostjo opraviči svoj nekoliko bolj krut pogled na svet. Brez dlake na jeziku odpira številne tematike, tudi sosedske, o modernih starših ter medicinski konoplji. Pod okriljem očeta slovenske stand-up komedije, Andreja Težaka Teškya, pa je pripravil svoj solo prvenec Pušenje v Dolini šentflorjanski.

Premiera drzne komedije bo zadnjo januarsko soboto, v ljubljanskem SiTi teatru. Črnjan, ki je lani osvojil Triglav, nas bo popeljal skozi bizarne dogodivščine človeka, ki po treh desetletjih življenja, nekaj propadlih zvezah in nekaj skajenih jointih stopa v svet odraslosti. V razgibanem avtobiografskem humornem popotovanju se na svoji poti dotakne marsikatere tematike – vse od medosebnih odnosov, slovenceljstva, malomeščanstva do spolnosti in problematike (ne)legalizacije konoplje.

Če že ne zaradi smeha in sprostitve, je to lahko prvi korak k izpolnjevanju novoletne zaobljube o bolj krepkih trebušnih mišicah po praznikih.

Nakup vstopnic TUKAJ. Lahko pa obiščete našo stran in sodelujete v nagradni igri, v kateri bomo podelili dve brezplačni vstopnici. 

In, kdo je Jan Kreuzer?

Jan Kreuzer se s komedijo ukvarja od leta 2013. Začel je na open mic večerih v Foerster baru, kasneje polnil večere novega v klubu 10ka in nadaljeval na večerih uveljavljenih komikov. Sodeloval je na festivalu stand-up komedije Panč in na stand-up festu na festivalu Lent. Poslušali smo ga lahko na stand-up večerih Trnfesta. Nastopil je v stand-up programu na malem odru Castle festa. Imel je polurno specialko v okviru oddaje Planet smeha na Planet TV. Lansko leto je nastopal s Tinom Vodopivcem, kot ogrevač v standup predstavi Rock’n’Roll. Poznamo ga kot pisca za oddajo Ta teden z Godlerjem, je pisec skečev za oddaje Skečoholiki, z nekaj manjšimi vlogami pa je v nekaterih tudi nastopil.

Foto: Jan Čermelj

Več o Janu si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki