Search
Close this search box.

FOTO: Takšno je trenutno stanje v Zrćah

V Novaliji na otoku Pag se nahaja "hrvaška Ibzia", popularna čudovita plaža Zrće, ki je priljubljena tudi med Korošci.

Zrće se ponašajo z modro zastavo, kar pomeni čisto morje. Na plaži so tudi številne restavracije, bari, tuši in reševalna služba. Plaža je od nekdaj izjemno priljubljena med mladimi iz cele Evrope, saj so tukaj locirani vsi najbolj znani klubi na otoku – Papaya, Aquarius, Noa, Kalypso.

Na plaži je veliko dogajanja, največ v juliju in do zadnjega tedna v avgustu. A letos je slika nekoliko drugačna. Parkirišča so prazna, plaža sameva.

Čeprav so lani na plaži Zrće na otoku Pag odpovedali poletne festivale, na katerih se zabavajo mladi iz vse Evrope, bari ob morju niso samevali. Po objavah na družbenih omrežjih je bilo mogoče videti, da je na plaži vse prej kot mirno. 

Pri tem naj omenimo, da lahko državljani članic EU od 11. junija na Hrvaško brez omejitev potujejo, takoj ko se cepijo z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19. Na Hrvaško lahko vstopijo tudi osebe, ki predložijo negativni test PCR ali test HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Na zelenem seznamu je administrativna enota Panonska Hrvaška. Na oranžnem seznamu so ostale tri administrativne enote Jadranska Hrvaška, Grad Zagreb in Severna Hrvaška (velja od 19. junija 2021).

Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu. Oseba pa mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od pet dni. Torej, osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temno rdečem seznamu, je zapisano na straneh vlade.

Pred vstopom na Hrvaško lahko potniki svoje podatke že vnaprej pošljejo prek namenske spletne strani hrvaškega Ministrstva za notranje zadeve Enter Croatia.

Dogodki

V Novaliji na otoku Pag se nahaja "hrvaška Ibzia", popularna čudovita plaža Zrće, ki je priljubljena tudi med Korošci.