Search
Close this search box.

FOTO: Prva sedmica letos vplačana na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem

V včerajšnjem žrebanju Lota je padla prva Sedmica letos: listek z dobitno kombinacijo 1-2-4-7-9-21-38 je igralec vplačal na prodajnem mestu Loterije Slovenije, na Prežihovi ulici 24, Ravne na Koroškem. Od vrednosti dobitka 4.603.768,63 evrov bo igralec po plačilu 15 odstotkov davka prejel 3.913.203.34 evrov.

DO 15. NOVEMBRA JE ROK ZA PREVZEM DOBITKA VREDNEGA KAR 4.603.768,63 EVROV

Davek prejme občina stalnega prebivališča dobitnika in tokrat znaša kar 690.565,29 evrov. Dobitek lahko novi milijonar prevzame do 15. novembra letos. Dobitnik prejme celotno razliko, ki je potem tudi ni treba prijaviti v napoved za odmero dohodnine. 15 odstotni davek je tako edina dajatev, ki obremeni dobitnika. V primeru, da je dobitnik tujec, glede na lokacijo je možnost, da bi dobitek vplačal tudi Avstrijec, prejme 15 odstotni davek občina Ljubljana, kjer ima Loterija Slovenije sedež.

Kako porabiti denar?

Veselje, da je tako visok dobitek tokrat bil vplačan na Koroškem, je izrazil tudi Jani Prednik, poslanec Državnega zbora Slovenije ki si želi, da ta denar ne bo šel za poplačilo starih dolgov, ampak se bo uporabil za investicije, ki bodo izboljšale kakovost življenja ljudi na Koroškem.

Županja Občine Črna na Koroškem pravi, da bi bila najsrečnejši človek na svetu, če bi dobitek dobil nekdo od tamkajšnjih občanov. Vesela bi bila zanj, bolj kot za proračunska sredstva, ki bi jim seveda tudi prišla prav. Mag. Romana Lesjak še dodaja: »Če bomo dobitek dobili mi, bom sklicala zbor občanov, da se skupaj dogovorimo, kako ga porabiti.”

Novo pečena Mlada kmetica 2018, Marjeta Šteharnik, pa meni, da je treba denar porabiti za tretjo razvojno os oz. avtocesto, hitro cesto, ki bo pripomogla k razvoju Koroške.

Kdo je dobitnik?

Srečnež zaenkrat še ni znan. Neuradno smo izvedeli, da gre za majhno verjetnost, da je državljan sosednje Avstrije, med občani pa se sliši, da naj bi bil dobitnik iz Mežice. Uradne informacije s strani občin še čakamo.

Srečno srečko je prodala Marijana Galun.

Sicer je bil doslej najvišji izplačan dobitek v igri Loto dobitek Sedmica, vreden 5 milijonov evrov, igralec ga je vplačal 8. julija 2015 v Kopru. Skladno s pravili igre Loto je 5 milijonov evrov hkrati tudi najvišja možna vrednost dobitka Loto.

Iz Loterije Slovenije pa so sporočili, da je glede na podatke o dobitkih, v zadnjih 15 letih, bila na Koroškem vplačana tudi Super Sedmica. Super Loto je izredni krog Lota, ki ga prirejajo občasno in v njem garantirajo vrednost glavnega dobitka v višini najmanj en milijon evrov. Srečnež iz Slovenj Gradca je tako 20. 4. 2014 prejel 1.256.125,80 evrov.

Poleg Sedmice je bil vplačan tudi dobitek 6 +1: igralec je listek vplačal na BS Petrol v Hočah, Ljubljanska cesta 61. Od vrednosti dobitka 14.355,82 evrov bo po plačilu davka igralec prejel 12.202.45 evrov.

Tukaj je bila vplačana sedmica.

Tekst in foto. Duša Komprej

Dogodki