Search
Close this search box.

FOTO: Pihalni orkester Slovenj Gradec sinoči poskrbel za izjemno glasbeno praznično darilo

Pihalni orkester Slovenj Gradec je sinoči spisal imenitno praznično glasbeno pravljico ... Čarobno noto sta večeru dodala vrhunska plesna gosta Akim Pekunov in Maša Kastelic. Osrednja gostja večera je bila Črnjanka Adrijana Kamnik. Poklonili pa so se tudi današnjemu državnemu prazniku. Bil je zares nepozaben večer z do zadnjega kotička napolnjeno športno dvorano.

Milina družinskega praznika – božiča je tako zelo veličastna, neprecenljiva in lepe misli se selijo iz srca v srce, božajo dušo, grejejo naše dlani … Prav tako veličastnen pa je bil tudi sinočnji tradicionalni koncert Pihalnega orkestra Slovenj Gradec. Ta je z dirigentom Petrom Valtom s svojo glasbo risal nasmehe na obrazih obiskovalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili športno dvorano.

Hkrati pa je bil sinočnji praznični večer posvečen tudi današnjemu državnemu prazniku ob dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije. Osrednji govorec je bil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Najbolj ganljivi del koncerta je bil zagotovo poklon pokojnemu glasbenemu prijatelju Petru Pačniku, ki je bil pomemben del orkestra kar 37 let. Poklonili so se mu z naslednjimi besedami: “Pristno prijateljstvo je ena izmed najbolj dragocenih vezi, ki jih lahko stkemo v življenju. Glasbena prijateljstva so neprecenljivo in neopisljivo razkošje. Kruta usoda je v večnost pospremila ne dolgo nazaj glasbenega prijatelja in člana Pihalnega orkestra Slovenj Gradec – Petra Pačnika. Mnogo prekmalu je nastopil čas tega slovesa … povsem nepričakovano in povsem brez slutnje, da se več ne srečamo … nepozabni in neprecenljivi spomini skupnih dni z orkestrom pa ostajajo za vselej zapisani kot dragocen spomin. V izvedbi našega orkestra bo nocoj izvenela skladba z naslovom BRKINSKI POZDRAV, ki jo je za orkester priredil prav Peter. Naj bo to zadnji poklon in slovo od glasbenega prijatelja, ki pušča neizbrisljivo sled!

Za čarobno noto večera sta poskrbela tudi plesna gosta Akim Pekunov in Maša Kastelic. Uspešen slovensko – ukrajinski par, ki skupaj pleše že skoraj sedem let in je sinoči v Slovenj Gradcu nastopil premierno. Ob Straussovih melodijah sta pričarala pravo plesno pravljico. Sicer pa sta večkratna in aktualna državna prvaka, ki sta pred kratkim Slovenijo zastopala na svetovnem prvenstvu v kraljevski disciplini, kombinaciji desetih plesov, in osvojila odlično tretje mesto.

Osrednja glasbena gostja večera je bila izjemna pevka Adrijana Kamnik. Letošnje avgustovske poplave so Koroško močno zaznamovale. Posebej vas olimpijcev – Črno na Koroškem.  Tudi zato je orkester v goste povabil karizmatično Črnjanko. Po težkih časih, ki smo jih prebrodili tudi zaradi klene koroške trme, je zdaj čas zgolj za lepe zgodbe … Eno lepših je sinoči na oder prinesla Adrijana, ki je ob spremljavi izvrstnega Pihalnega orkestra Slovenj Gradec s svojim izjemnim glasom, stasom in simpatičnem humorju, osvojila vsa srca dvorane.

Lepšega darila si prav na Božični večer ne bi mogli želeti. Povezovalka programa je bila Anja Vajde, ki je večer sklenila z naslednjimi besedami: “Božični čas prinaša v naše domove vonj po cimetu, šepetanje melodij božičnih pesmi in toplo svetlobo okrašenih lučk. Današnji večer je bil še posebej lep in čaroben zaradi praznične dekoracije izpod rok mladega, komaj 24-letnega florista Žana Žolgerja iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. Žan je svojo ljubezen do cvetja, ki je vzniknila v njegovi družini, nocoj delil z nami vsemi. Iskrena hvala tudi za njegovo čudovito božično darilo!” Cvetje z odra pa je sinoči po koncertu dobilo prav posebno mesto. Podarili so ga tistim, ki so na sinočnji praznični dan skrbeli za bolne someščanke in someščane v Splošni bolnišnici Slovenj Gradcu in slovenjgraški enoti doma starostnikov. Zares lepa gesta, ki pogreje dušo.

Aplavdiranje navdušenega občinstva – polne športne dvorane je povedalo več kot tisoč besed … To je bila glasbena izkušnja, ki pušča močan pečat v srcih vseh, ki so bili priča temu izjemnemu večeru. Velik poklon orkestru!

Dogodki

Pihalni orkester Slovenj Gradec je sinoči spisal imenitno praznično glasbeno pravljico ... Čarobno noto sta večeru dodala vrhunska plesna gosta Akim Pekunov in Maša Kastelic. Osrednja gostja večera je bila Črnjanka Adrijana Kamnik. Poklonili pa so se tudi današnjemu državnemu prazniku. Bil je zares nepozaben večer z do zadnjega kotička napolnjeno športno dvorano.