Search
Close this search box.

FOTO: PICIKL za več zdravja in manj onesnaževanja

V okviru projekta Urbana ureditev Raven na Koroškem je Občina Ravne na Koroškem vzpostavila brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo 15 navadnih koles s prestavami in 5 električnimi kolesi.

S projektom Picikl želijo doseči večjo trajnostne mobilnosti v prometu. Široka uporaba tovrstnih sistemov namreč lahko prispeva k zmanjšanju zastojev avtomobilskega prometa, zmanjšanju onesnaževanja in podnebnih sprememb in prihranku časa udeležencev v prometu, obenem pa prispevajo k izboljšanju zdravja ljudi.

V okviru projekta so na Ravnah na Koroškem vzpostavljene izposojevalne postaje na petih lokacijah, ki vključujejo 30 priključnih stojal in skupno 20 koles. Na vsaki posamezni postaji na Ravnah na Koroškem so tri navadna kolesa s prestavami in po eno električno kolo.

 

Sistem Picikl omogoča izposojo koles za uporabo v mestnem okolju, pri čemer je kolo možno vrniti na kateri koli postaji oz. prostem stojalu sistema.

Na Ravnah na Koroškem si je mogoče izposoditi kolo na lokacijah:
1. Občina Ravne na Koroškem
2. Dom telesne kulture
3. vrtec na Javorniku, enota Ajda
4. avtobusna postaje v Kotljah
5. naselje vrstnih hiš v Dobji vasi

Sistem izposoje koles na Ravnah na Koroškem je kompatibilen tudi s sistemom izposoje električnih mestnih koles na Prevaljah. Izposojevalna postaja je pri Družbenem domu, vključuje pa pet električnih koles s šestimi priključnimi stojali.

Za uporabo sistema izposoje koles je potrebna osebna registracija uporabnika. Registracijo lahko opravite v prostorih Občine Ravne na Koroškem, v sprejemni pisarni, v delovnem času. Po registraciji prejme uporabnik svojo uporabniško kartico URBANE RAVNE in številko PIN. Na spletni strani http://zemljevid.picikl.si lahko vsak uporabnik preveri trenutno razpoložljivo stanje koles na vseh postajah za kolesa.

Dogodki

Več iz istega kraja