Search
Close this search box.

VIDEO: Močno na udaru tudi občina Slovenj Gradec

Tako, kot v ostalih koroških občinah tudi v Slovenj Gradcu vladajo izredne razmere.

Na pomoč prihajajo gasilke in gasilci s Pomurske regije. Občankam in občanom Mestne občine Slovenj Gradec bo pomagalo šest ekip, ostalih petnajst ekip se bo porazdelilo po Koroški regiji.

Župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler je na svoji Facebook strani zapisal: “Ne le v Slovenj Gradcu, po vsej Koroški vladajo izredne razmere. Občanke in občane pozivam, da ostanejo doma in poskrbijo za svojo varnost in varnost najbližjih. V primeru življenjske ogroženosti nemudoma pokličite na 112. Vse interventne službe so na terenu. Nikogar ne bomo pustili na cedilu.”

Vse ceste na Razbor so zaprte. Občanke in občane, katerim je onemogočen dostop do stanovanjskih objektov obveščamo, da imajo možnost prenočitve v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec. Pokličite na telefonsko številko, v kolikor potrebujete pomoč in nastanitev 040 186 343 (Šmon).

Revirni gozdar Zavoda za gozdove Slovenije Krajevne enote Slovenj Gradec Franci Breg sporoča, da so na območju Velunja, Zgornjega in Spodnjega Razborja ljudje ostali na kmetijah brez možnosti dostopa z vozili do mesta in svojih bližnjih.

Po podatkih Elektra Celje je brez električne energije na območju Slovenj Gradca 427 odjemalcev.

Vir: MO Slovenj Gradec

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Tako, kot v ostalih koroških občinah tudi v Slovenj Gradcu vladajo izredne razmere.