Search
Close this search box.

EY nagrada odličnosti za družinsko podjetje 2021 podjetju Intra lighting

EY Slovenija je z nagrado odličnosti za družinsko podjetje 2021 nagradila podjetje Intra lighting. Primorsko podjetje po treh desetletjih prevzema druga generacija v družini, ki nadaljuje z doseganjem mednarodnega uspeha: letno proizvedejo 200 tisoč svetil in ustvarijo preko 30 milijonov evrov prometa.

»Biti izbran za zmagovalca je velika čast, še posebej, ker v podjetništvu ne obstajata srebrna in bronasta medalja, vedno je samo zlata – ali si dobil posel ali si vlagal, pa ga nisi dobil. Nagrada je vsekakor še večja spodbuda in motivacija,« je ob prejemu nagrade izpostavil Marino Furlan, ustanovitelj in predsednik podjetja Intra lighting.

V podjetju imajo izoblikovano jasno poslanstvo, ki je hkrati tudi konkurenčna prednost: »Ne oblikujemo luči, pač pa svetlobo«. Podjetje je uspešen proizvajalec arhitekturnih svetil, ki jih trži v 68 državah po vsem svetu. V celotni skupini Intra lightning Group imajo zaposlenih več kot 380 ljudi, v matičnem podjetju v Šempetru pri Gorici pa 220.Pomembne vloge v podjetju, ki sta ga pred dobrimi 30 leti ustanovila Marino in Marjetka Furlan, prevzema druga generacija v družini. Sin Anej je direktor razvoja, hči Nika pa vodi projekte v trženju. Oba sta pred dvema letoma postala tudi solastnika podjetja.

Svetila, ki osvetljujejo prostore največjih svetovnih multinacionalk

»Z inovativnostjo, zapisano v DNK podjetja, nenehno mislijo na kupca v iskanju boljših svetlobnih rešitev. Z razumevanjem trendov in z visokimi standardi kakovosti pospešeno vlagajo v najsodobnejše tehnologije, avtomatizacijo ter robotizacijo. Tesno sodelujejo z arhitekti, oblikovalci svetlobe, inženirji in oblikovalci interierjev po vsem svetu in za svoje izdelke prejemajo najuglednejša priznanja s področja oblikovanja. Svetila podjetja Intra lighting osvetljujejo prostore tudi največjih svetovnih multinacionalk, kot so Adidas, Facebook, Google, Microsoft, Volvo, Rolex. Razvojni naboj dopolnjujejo z mislijo na trajnost in ga povezujejo z motom ‘Osvetljuj samo, ko je potrebno, kjer je potrebno in kolikor je potrebno’,« je neodvisna izborna komisija pojasnila izbor letošnjega prejemnika nagrade odličnosti za družinsko podjetje. Sestavljajo jo prof. dr. Boštjan Antončič, predstojnik katedre za podjetništvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, mag. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, in predsednik komisije Matjaž Čadež, ustanovitelj podjetij Halcom in MBILLS.

Po 30 letih so družinska podjetja hrbtenica slovenskega gospodarstva
»Dobra tri desetletja obstoja praznuje primorsko podjetje Intra lighting, ki s svojimi inovacijami hkrati osvetljuje domače pisarne v Šempetru in Googlove v ZDA. Ni naključje, da tudi za tem uspehom stoji podjetniška družina z ekipo izjemnih sodelavcev. V letu, ko obeležujemo tudi 30. obletnico Slovenije, smo lahko še posebej ponosni na takšna slovenska družinska podjetja, mnogo njihovih začetkov sega prav v tista leta, danes pa ostajajo hrbtenica slovenskega gospodarstva,« pravi Mojca Emeršič,vodja družinskega podjetništva pri EY Slovenija, kjer so letos šestič zapored podelili nagrado odličnosti slovenskemu družinskemu podjetju. Lani so nagradili podjetje Lotrič Meroslovje, pred tem pa Vivapen, Lumar IG, KLS Ljubno in Roto.

S to nagrado se slovenska podjetja postavljajo ob bok tujim z EY nagrado odličnosti (ang. EY Family Business Award of Excellence) nagrajenim družinskim podjetjem. Kateri so vsi letošnji nagrajenci na globalni ravni, si lahko preberete na tej povezavi.

O EY družinskem podjetništvu

V EY Slovenija se že vrsto let aktivno ukvarjajo z družinskim podjetništvom, med drugim na zemljevid postavljajo dobre zgodbe in zglede slovenskih družinskih podjetij. Jeseni pripravljajo izid osme knjige z novimi 10 zgodbami slovenskih družinskih podjetij. Celotna zbirka slovenskih družinskih podjetij je dosegljiva na spletnem portal.

EY Slovenija ponuja številne storitve podpre družinskim podjetjem pri vprašanjih nasledstva v kontekstu organizacijskih, davčnih, pravnih in drugih vidikov, kot tudi pri drugih vidikih razvoja in (mednarodne) rasti. Storitve so ciljno usmerjene in prilagojene posameznem podjetju ter specifičnim zahtevam panoge v kateri deluje, z namenom podpore številnim generacijam v podjetju. Z lokalnim programom povezujejo ter predstavljajo slovenska družinska podjetja, tudi v globalnem kontekstu – kot je EY nagrada odličnosti za družinska podjetja.

Dogodki

EY Slovenija je z nagrado odličnosti za družinsko podjetje 2021 nagradila podjetje Intra lighting. Primorsko podjetje po treh desetletjih prevzema druga generacija v družini, ki nadaljuje z doseganjem mednarodnega uspeha: letno proizvedejo 200 tisoč svetil in ustvarijo preko 30 milijonov evrov prometa.