Search
Close this search box.

Energični osrednji del 19. Festivala slovenskega jazza ta konec tedna na Ravnah na Koroškem

Ta konec tedna vas v petek in v soboto na Ravnah na Koroškem čaka prava glasbena jazz poslastica. Oba dogodka se bosta odvila v KMKC Kompleks. Ne zamudite in se prepustite vrhunskim glasbenim umetnikom.

V petek, 8. septembra 2023, ob 20. uri v KMKC Kompleks prinaša Sašo Popovski Trio, ob 21.30 uri pa boste lahko prisluhnili Duo Atanasovskemu z gosti.

Sašo Popovski je vodilni makedonski jazz kitarist in skladatelj. V svoji dosedanji karieri je Popovski posnel pet albumov z različnimi makedonskimi in mednarodnimi glasbeniki. Je avtor številnih solističnih skladb ter glasbe za film in gledališče. Glasba Saša Popovskega ima čiste linije, kompleksne strukture in razvito domišljijo. Ritmično in melodično spominja na orientalske vzorce, kar jo naredi nekoliko mistično. Svoje skladbe ustvarja okoli jasnih in privlačnih melodičnih linij. “Fallen Land” je album, v katerem najdemo najboljše iz sodobne jazz glasbe na Balkanu.

Duo Atanasovski tvorita oče in sin, ki sta močno povezana tudi skozi glasbo, smo lahko doslej že videli na velikih koncertnih odrih kot je Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, Dvorana Union Maribor, SNG Maribor in drugih. Tokratni duo, oblikovan v času neljube karantene, skupaj z imenitnimi glasbenimi gosti predstavlja avtorsko glasbo, ki jo je v spisal Ariel Vei Atanasovski, trenutno še študent na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v avstrijskem Gradcu. Njegov glasbeni prvenec Liberte Toujours je izšel lani pri založbi MoonJune Records v New Yorku, Ariel pa jih je napisal, ko je imel šele rosnih osemnajst let.

V soboto, 9. septembra 2023, ob 20. uri pa vabljeni v KMKC Kompleks na glasbeno poslastico, ki jo prinaša Jani Šepetavec Quartet: #NextPLZ, ob 21.30 vas bo v KMKC Kompleks zabaval Jazz Ravne Creative Youth Orchestra.

Novogoriški saksofonist in skladatelj Jani Šepetavec kot multiinstrumentalist v različnih projektih redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki. Njegov album #NextPlz je zmes modernega jazza, fusiona in funka in ponuja praktično vse, kar od modernega jazza pričakuje občinstvo. Glasba je kompleksno zastavljena jazz fusion poslastica, ki je primerljiva s sodobnimi glasbenimi dosežki izvajalcev, kot so npr. Snarky Puppy, Yellow Jackets, Joshua Redman ipd., pri katerih je Jani Šepetavec črpal inspiracijo za svoje skladanje.

Jazz Ravne Creative Youth Orchestra je rezultat večdnevnega skupinskega dela. Združuje starejše, izkušene izvajalce improvizirane glasbe z mladimi, ki želijo premikati svoje meje in eksperimentirati z vrstniki in izkušenimi mentorji.

Več informacij in vstopnice si lahko zagotovite TUKAJ. Vabljeni.

Vir: Jazz Ravne

Dogodki

Ta konec tedna vas v petek in v soboto na Ravnah na Koroškem čaka prava glasbena jazz poslastica. Oba dogodka se bosta odvila v KMKC Kompleks. Ne zamudite in se prepustite vrhunskim glasbenim umetnikom.