Search
Close this search box.

Ekipa D.tajl ob 5. obletnici na ogled postavila razstavo Modri rek’lc

Ekipa D.tajl concept store je svojo najnovejšo kolekcijo Modri rek’lc v začetku meseca predstavila na modni reviji v središču Slovenj Gradca, sedaj pa so na ogled postavili razstavo ob 5. obletnici D.tajl concept store trgovine.

Unikatna kolekcija Modri rek’lc je posvečena letošnji 100. obletnici rojstva slikarja Karla Pečka“Znano je, da se je v javnosti oblačil v suknjiče prepoznavne, kraljevsko modre barve,” pove Karin Potočnik in doda: “Ustvarjalci, ki se družimo v D.tajl Concept Store smo oblikovali produkte, ki črpajo idejo iz umetnika samega, njegove pojave ali posredno, iz njegovih prepoznavnih del.”

Ustvarjalci dodajo, da so se za hommage ustanovitelju in dolgoletnemu direktorju Koroške galerije likovnih umetnosti ter slikarju prof. Karlu Pečku odločili tudi zaradi njegove karizmatične osebnosti, ki se je kazala v poudarjeni družbeni vlogi, v čemer mu želijo slediti člani društva D.tajl.

“Pečko je znal ljudi navduševati, da so sprejeli pobude in mnenja ter novosti, ki so bogatila posameznike in družbo. V domače okolje je privabil svetovno znana imena kot sta denimo Ossip Zadkine in Henry Moore. Cenjena so tudi njegova prizadevanja pri pridobitvi in promociji naziva mesto glasnik miru OZN, s katerim se ponaša Slovenj Gradec. Je častni občan mesta Slovenj Gradec,” razloži Potočnikova in zaključi, da z razstavo in dogodki, kjer predstavljajo kolekcijo Modri rek’lc, praznujejo že peto obletnico trgovinice D.tajl na Glavnem trgu 25.

Kolekcijo Modri rek’lc, ki vključuje modna oblačila in dodatke, pa tudi “hrano za dušo” kot povedo ustvarjalci, so ustvarili: Andreja Kragelnik (Dva potepuha), Suzana Seitl (Ljubko Handmade), Lena Koprivnikar (Lenuhla), Tatjana Dragićević (Tanjuška), Rahela Mačič (Rahelin filc), Maja Pilih (Blommen), Karin Potočnik (Lanica & purica), Atelje Stanka Blatnik, Jernej Kovač Myint  (Jernej Myint illustrates), Nataša Knuplež (Ti.Ne.Ja Design), Vesna Jurjec Žvikart (Ventus juvel – Ready to wear & Bespoke jewellery).

Konceptualna trgovinica, zasnovana kot galerija, združuje lokalne ustvarjalce in mesto poživlja z očem prijetno in v vsakdanjem življenju uporabno ponudbo, od unikatnih modnih oblačil in dodatkov ter izdelkov za lepši dom do duševne hrane, ki na policah čaka v obliki knjig in ilustracij ter astroloških kart,” je o trgovinici povedala Stanka Blatnik.

Preberite še: Kolekcija Modri rek’lc poklon 100. jubileju Karla Pečka, Oglejte si Pečkov Slovenj Gradec

Dogodki