Dve nominaciji, ena zmaga za izjemno Marjano Kamnik

Danes smo na Facebook strani Koroškega doma starostnikov – PE Slovenj Gradec zasledili zapis: »V letu 2018 je bila Marjana Kamnik, vodja Poslovne enote v Slovenj Gradcu dvakrat nominirana. Bralci revije ZARJA so jo nominirali za ŽENSKO LETA, v reviji ŽENSKA pa je bila nominirana za IZJEMNO OSEBNOST LETA. Dve veliki nominaciji, ki sta se izšli z IZJEMNO OSEBNOSTJO LETA 2018. Stanovalci, zaposleni in prostovoljci doma ji ISKRENO ČESTITAMO!«

Kamnikova nominirana za Žensko leta

Čestitkam se pridružujemo tudi mi. Ob tej priložnosti pa naj spomnimo, da Kamnikova z ljudmi dela že od mladih let, začela je kot pripravnica – socialna delavka na osnovni šoli v Črni na Koroškem, delo nadaljevala kot medicinska sestra v CUDV Črna, socialna delavka na CSD Ravne na Koroškem, nato je bila socialna delavka v Črnečah, zadnjih deset let pa dela v domu starostnikov. Je mama dveh otrok, študentke Mojce in dijaka Matevža, za dobro voljo pa v družini poskrbi tudi oče in mož Milan Kamnik, prav gotovo en najbolj poznanih koroških kantavtorjev.

Kandidatke za žensko leta 2018 je v predsedniški palači sprejel tudi Borut Pahor

Ženska leta je Polona Lah

Marjana Kamnik je vodja enote Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu, predsednica Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah in inovatorka socialnega dela. Biser njihovega doma je ključna oseba, tako kot kreditni sistem za spodbujanje prostovoljstva v medgeneracijskih centrih, ki ga je nagradila Gospodarska zbornica Slovenije. Ključne osebe skrbijo za stanovalce v vseh pomenih besede: peljejo jih na koncert ali k sebi domov, nanje se lahko obrnejo ob vseh težavah. V tem domu zares ni dolgčas; na leto pripravijo več kot 400 dejavnosti, imajo celo hišni bend in vrt, na katerem sami pridelajo hrano, še receptorji so stanovalci. Če je osebja za nego kdaj premalo, vskočijo zaposleni iz pisarn. Dom, v katerem je prijetno skoraj kot doma – to je največji dosežek Marjane Kamnik, ki dokazuje, da je v domu starejših ključno pravo osebje. Ali kot pravi sama: z znanjem in srcem se rojevajo zamisli za izboljšave.

Čeprav Kamnikova na včerajšnji prireditvi ni bila izbrana za Žensko leta, lahko rečemo, da je  za nas Korošce ženska leta s srcem in dušo. Za kar ji še enkrat iskreno čestitamo in se ji v imenu vseh Korošcev zahvaljujemo za vse, kar je v teh letih storila za dobrobit in prepoznavnost naše regije.

Deset let, deset presežnikov Koroškega doma starostnikov – PE Slovenj Gradec

 

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije