Search
Close this search box.

Danes ponekod možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in manjšo točo. Kakšen bo vikend?

Nevihta nad Ravnami in Uršljo goro, 5. 8. 2019.

Danes bo pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo večinoma šibak veter vzhodnih in južnih smeri.

Nevihta nad Ravnami in Uršljo goro, 5. 8. 2019. FOTO: Andrej Vrečič – https://www.facebook.com/a.vrecicphoto/

Poglejte tudi: Posnetek včerajšnjega udara strele v televizijski stolp na Uršlji gori. Kakšno vreme nas čaka danes? (VIDEO in FOTO)

Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami. V višinah nad našimi kraji pihajo vetrovi jugozahodne smeri, v nižjih plasteh pa je danes zapihal veter vzhodnih smeri. Ta nad naše kraje prehodno prinaša nekoliko hladnejši zrak. Ozračje nad našimi kraji bo danes zelo nestabilno, napovedujejo na spletni strani neurje.si.

V zahodni in južni Sloveniji lahko popoldne in zvečer nastanejo krajevno močne nevihte.

Ves dan bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme, občasno ponekod sprva še delno jasno. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 21 in 27, ob morju do 29 °C. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki jih bo največ popoldne in zvečer. Padavine lokalnega in krajevnega značaja se bodo pojavljale povsod po državi. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji obstaja možnost nastanka kakšne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in manjšo točo.

Ozračje se bo v noči na petek umirilo. Dež bo povsod ponehal, do jutra se bo delno razjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla.

Jutri bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C. V soboto bo jasno in vroče. V nedeljo bo dokaj sončno, nekaj več oblačnosti bo zjutraj in dopoldne v severni in osrednji Sloveniji. Prehodno bo zapihal veter vzhodnih smeri.

Vir. Neurje.si, ARSO