Search
Close this search box.

Posnetek včerajšnjega udara strele v televizijski stolp na Uršlji gori. Kakšno vreme nas čaka danes? (VIDEO in FOTO)

Včeraj, 5. avgusta, je Koroško iz smeri Avstrije dosegla supercelična nevihta, ki pa je že pred mejo slabela. Na Celovškem je nevihta postregla z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Nad Savinjsko, Koroško, Zasavjem in delom Štajerske pa so nastale posamezne oslabljene nevihte z grmenjem oziroma ostanki supercelične nevihte, iz katerih je ponekod deževalo. Vreme, razen nekaj dežja in udarov strel, tokrat ni povzročalo večjih nevšečnosti.

FOTO: Primož Cafuta

Eno od strel je uspelo v objektiv ujeti tudi Korošcu Stanku Mravljaku, ki je ob posnetku zapisal: »Neverjetno: Današnji udar strele v televizijski stolp na Uršlji gori«

Neverjetno: Današnji udar strele v televizijski stolp na Uršlji goriPočasen posnetek

Objavil/a Stanko Mravljak dne Ponedeljek, 05. avgust 2019

Ponoči in zjutraj bo povečini jasno, na severu bo lahko nekaj več zmerne oblačnosti. Jutri bo povečini sončno, pozno popoldne in zvečer lahko predvsem v severni polovici Slovenije nastane nekaj neviht. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 27 do 33 °C.

V sredo bo prevladovalo sončno vreme. Na zahodu bo občasno več oblačnosti, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Pihati bo začel jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V petek kaže na deloma sončno vreme s kakšno popoldansko ploho.

Preberite tudi: Strela udarila na območju Mute. Domačini so jo posneli (VIDEO)

Vir: Neurje.si, Arso

Dogodki