.
.
..

Posnetek včerajšnjega udara strele v televizijski stolp na Uršlji gori. Kakšno vreme nas čaka danes? (VIDEO in FOTO)

FOTO: Neurje.si, avtor fotografije: Martin Hudej. Ravne na Koroškem

Včeraj, 5. avgusta, je Koroško iz smeri Avstrije dosegla supercelična nevihta, ki pa je že pred mejo slabela. Na Celovškem je nevihta postregla z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Nad Savinjsko, Koroško, Zasavjem in deoml Štajerske pa so nastale posamezne oslabljene nevihte z grmenjem oziroma ostanki supercelične nevihte, iz katerih je ponekod deževalo. Vreme, razen nekaj dežja in udarov strel, tokrat ni povzročalo večjih nevšečnosti.

FOTO: Primož Cafuta

Eno od strel je uspelo v objektiv ujeti tudi Korošcu Stanku Mravljaku, ki je ob posnetku zapisal: »Neverjetno: Današnji udar strele v televizijski stolp na Uršlji gori«


Ponoči in zjutraj bo povečini jasno, na severu bo lahko nekaj več zmerne oblačnosti. Jutri bo povečini sončno, pozno popoldne in zvečer lahko predvsem v severni polovici Slovenije nastane nekaj neviht. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 27 do 33 °C.

V sredo bo prevladovalo sončno vreme. Na zahodu bo občasno več oblačnosti, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Pihati bo začel jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V petek kaže na deloma sončno vreme s kakšno popoldansko ploho.

Preberite tudi: Strela udarila na območju Mute. Domačini so jo posneli (VIDEO)

Vir: Neurje.si, Arso

OGLAS

Close Menu