Covid oddelek v koroški bolnici poln, zabeležili 14 novih okužb

V ponedeljek so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec testirali 44 oseb in med njimi potrdili 14 okužb s covidom-19. V bolnišnici zdravijo 58 bolnikov, 54 zaposlenih je zaradi okužbe odsotnih z dela.

Kot poročajo iz bolnišnice so kapacitete covid oddelka povsem zasedene. Zdravijo 58 bolnikov, med katerimi jih 8 potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj je bilo v domačo oskrbo odpuščenih 6 pacientov, 2 osebi sta umrli. Zaradi aktivne okužbe je z dela odsotnih 54 zaposlenih.

“Za varno oskrbo vseh bolnikov v bolnišnici ter varnost zaposlenih je ključnega pomena, da pred sprejemom pridobimo vse potrebne in pravilne informacije – zato ponovno prosimo, da nam ob prihodu v bolnišnico posredujete vse pomembne podatke v povezavi s COVID-19 (predvsem “šepajo” podatki o znakih bolezni pri stikih v domačem okolju),” še pozivajo v bolnišnici in dodajajo: “Prosimo vas, da spoštujete preventivne ukrepe in navodila, saj nam s tem pomagate pri zajezitvi koronavirusne bolezni.”

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec se iskreno zahvaljuje družbi Jamnica Mineralna voda Slovenija, ki je zaposlenim na covid deloviščih podarila 492 napitkov Jana Vitamin Antiox.

FOTO: SBSG

VIR: SBSG

Dogodki