Cepili se boste lahko tudi na festivalu “Pivo in cvetje” v Laškem

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v okviru nacionalne kampanje Nalezimo se dobrih navad - cepimo se obiskal Laško. Z vodstvom tamkajšnjega zdravstvenega doma so se dogovorili, da na prireditvi Pivo in cvetje postavijo mobilno enoto za cepljenje proti covidu-19.

Minister Poklukar je na obisku ocenil, da so razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji resne. Občutek varnosti, ki smo ji priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, po ministrovih besedah ne prinaša varne jeseni.

Kot je omenil Poklukar je edina pot, da se jeseni ne bomo pogovarjali, ali bodo šole odprte ali zaprte, ali bodo določene gospodarske panoge, kot sta turizem in gostinstvo, delovale, cepljenje proti novemu koronavirusu in precepljenost.

Prav od cepljenja je namreč po ministrovi oceni odvisno, kako se bomo soočili s četrtim valom epidemije covida-19.

Poklukar se je z vodstvom Zdravstvenega doma (ZD) Laško dogovoril, da na prireditvi Pivo in cvetje, ki bo prihodnji konec tedna potekala v Laškem, postavijo mobilno enoto za cepljenje proti covidu-19. Minister je dejal: “Pogovarjali smo se o načinih cepljenja, in nobena skrivnost ni, da smo pregovarjali možnost, da tudi ob lokalnem prazniku, ob prazniku Piva in cvetja, postavimo mobilno enoto. Vsem, ki bi prišli in bodo izrazili željo in pripravljenost, da se cepijo, tudi to naredijo.”

Kot je že znano se v Laško po letu dni premora zaradi epidemije vrača 56. festival Pivo in cvetje. Zaradi varovanja zdravja bo letošnji festival osredotočen le na petek, 9. julija, in soboto, 10. julija.

Programsko bo festival letos drugačen od prejšnjih izvedb, obiskovalcem pa bodo ponudili raznolike vsebine za vse generacije. V dveh dneh se bo na enem odru zvrstilo šest koncertov, po trije v petek in v soboto, program pa se bo pričel ob 19. uri. Zaradi varovanja javnega zdravja bodo organizatorji v koncertno prizorišče letos spremenili športno igrišče v mestnem središču in na vsakem koncertu ekskluzivno gostili le 200 najbolj zvestih privržencev.

Preberite več: Po letu dni premora se julija v Laško vrača festival Pivo in cvetje

VIR: STA, Vlada RS

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Elvir
Elvir
2 let nazaj

Smel se mješat pivo sa cjepivom??

Dogodki