Search
Close this search box.

Celjskim kriminalistom uspelo stopiti na prste kriminalni združbi

V sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, so celjski kriminalisti uspešno izpeljali večmesečno akcijo proti kriminalni združbi.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve štiridesetih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje, od maja lani, do odvzema prostosti, organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane. Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramolekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana.

Med preiskavo so zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih psihoaktivnih substanc ter 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0.3 in 0.9 ml.

Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Vir: PU Celje

Dogodki

V sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, so celjski kriminalisti uspešno izpeljali večmesečno akcijo proti kriminalni združbi.