Brezplačna predavanja na temo prometne varnosti na Ravnah

Policijska postaja Ravne na Koroškem skupaj s Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem, v zadnjem tednu februarja 2015 na območju vseh štirih občin organizirajo predavanja na temo prometne varnosti pod sloganom »VIZIJA NIČ V LOKALNI SKUPNOSTI« 

e2514efc12d4fe082fdc20ab2f336dc3

Vabljeni vsi tisti, ki si želite pridobiti nova znanja s področja prometa (ravnanje v cestnem prometu, pravila, prometni znaki, vožnja v krožnem križišču, pravila hoje pešcev, ravnanje voznikov v odnosu do pešcev).

 

NOVOST:

Za udeležence bodo predstavljene osnove iz tečajev varne vožnje (nastavitev sedeža v vozilu, vzglavnika drža volana, zaviranje v sili….). Prav tako novost prikaz pravilne vožnje v dvopasovnem krožnem križišču na Ravnah na Koroškem (video posnetek vožnje vozila policije).

Z željo, da se predavanj lahko udeleži čim večje število voznikov in ostalih udeležencev, bodo v zadnjem tednu februarja 2015 izvedena štiri predavanja po naslednjem razporedu:

  • ponedeljek 23. februar s pričetkom ob 17.00 uri na Ravnah na Koroškem, v mali dvorani kulturnega doma Ravne na Koroškem, Gledališka pot 1.
  • torek 24. februar s pričetkom ob 17.00 uri na Prevaljah, v dvorani Občine Prevalje Trg 2a, Prevalje (poročna dvorana).
  • sreda 25. februar s pričetkom ob 17.00 uri v Črni na Koroškem, v dvorani Kulturnega doma, Center 153, Črna na Koroškem in v
  • četrtek 26. februar s pričetkom ob 17.00 uri v Mežici, v dvorani Narodnega doma Mežica, Trg 4. aprila 4, Mežica.

 

Vizija NIČ v lokalni skupnosti

 

Po izvedenem predavanju bodo imeli udeleženci možnost pogovora in nasvetov učiteljev vožnje iz Šol vožnje Relax in Felix in krajše vožnje, pri kateri bodo voznike opozorili na najpogostejše napake (neuporaba smernikov, pogledi v vzvratna ogledala..). Prav tako bo po izvedenem teoretičnem delu v vozilu policije pred dvoranami v katerih bodo izvedena predavanja potekal praktični prikaz nastavitve sedeža, vzglavnika, oddaljenosti od volana, pravilno pripenjanje z varnostnim pasom.

Predavanja in praktični del (nastavitve sedeža, volana…), bo izvedel pomočnik komandirja Policijske postaje Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik.

Na voljo bo omejeno število odsevnih teles – kresničk.

Predavanja so brezplačna!

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.