Search
Close this search box.

Brezplačna izposoja učbenikov za slovenjgraške dijake

Na Šolskem centru Slovenj Gradec bodo v prihajajočem šolskem letu, vsem dijakom omogočili brezplačno izposojo učbenikov, ki so v učbeniškem skladu.

Epidemija novega koronavirusa je marsikje spremenila način delovanja, tudi šole niso izjema. Na Šolskem centru Slovenj Gradec se še kako zavedajo, da se je stanje spremenilo tudi v marsikaterem družinskem proračunu, zato jim želijo priskočiti na pomoč.

Ker so v preteklih letih imeli skrbno voden učbeniški sklad in so privarčevali nekaj sredstev, bodo ta zadoščala za dokup učbenikov, ki jih še potrebujejo. Vse učbenike, ki so v učbeniškem skladu pa bodo to šolsko leto izposodili brezplačno.

Pojasnili so, da so v lanskem šolskem letu brezplačno izposojo učbenikov nudili dijakom, katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ni presegal 63 %, do vključno 5. plačilnega razreda. Glede na podatke, ki jih pridobivajo preko različnih baz pa opažajo, da bi dobra polovica njihovih dijakov potrebovala možnost brezplačne izposoje učbenikov.

Dijaki si bodo še vedno morali priskrbeti učbenike, ki jih uporabljajo dve ali tri leta ter pripadajoče delovne zvezke. Profesorji pa se pri pripravi seznamov učbenikov osredotočijo na tiste, ki jih dijaki za uspešno učenje res potrebujejo in uporabljajo tekom celega šolskega leta, je pojasnila skrbnica sklada Zuhra Horvat.

Na Gimnaziji Slovenj Gradec so izvedli anketo v kateri so dijaki ocenjevali posamezne učbenike ter prišli do zaključka, da bodo nekatere učbenike odstranili s seznama ter jih v uporabo dali kar neposredno v učilnice. Ankete bodo kmalu izvedli tudi na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta ter na Srednji zdravstveni šoli, je še dodala Horvatova.

Preberite še: Šušel: “V krizah se velikokrat pokaže kdo smo, kdo je naš prijatelj, kdo nam želi dobro.”

VIR: mojaobcina.si