Bo oživitev turističnega društva pripomogla k razvoju turizma na Ravnah?

Turistično društvo Ravne na Koroškem je bilo ustanovljeno leta 2002. V obdobju 10 let, kolikor je delovalo, je postalo prepoznavno tako v domačem kraju kot izven, predvsem zaradi organizacije številnih prireditev, ki so pustile svoj pečat na Ravnah in se jih tako domačini kot gostje iz vseh koncev Slovenije, še danes radi udeležijo.

Tako iz časov delovanja Turističnega društva Ravne še vedno organizirajo tradicionalne Ravenske dneve, zelo dobro sta obiskana Sejem na črno nedeljo in Avguštinov sejem, ohranilo se je tudi silvestrovanje pred mestnim platojem, kresovanje na Javorniku, Miklavževanje in še mnogo drugih uspešnih dogodkov, ki so jih na Ravnah začeli pripravljati ravno na pobudo in ob pomoči domačega turističnega društva.

Ekipa, ki je delovala v društvu, je z organizacijo dogodkov in prireditev pripomogla k razvoju kraja, pospeševanju razvoja turizma; povečala je število turistov in ostalih obiskovalcev na Ravnah ter se trudila za večjo prepoznavnost kraja in dogodkov, ki so k temu pripomogli. Po 10 letih pa je društvo zaradi različnih interesov članov počasi prenehalo s svojim delovanjem. Tako je društvo zadnjih 5 let mirovalo.

Po petih letih pa je turistično društvo spet oživelo, saj se je našla skupina mladih in mladih po srcu, ki so izrazili željo po ponovnem zagonu društva in predvsem po razvoju turizma na Ravnah, kar je več kot dobrodošlo.

Tako je v ponedeljek, 3. 12. 2018, že potekal občni zbor Turističnega društva Ravne na Koroškem, kjer so izvolili novo predsednico Doris Brajnik z njeno ekipo. Na občnem zboru so bili prisotni tudi stari člani društva, ki so predali delo društva novi ekipi. Predstavili so tudi novo grafično podobo društva, saj menijo, da je grafična podoba zelo pomembna za prepoznavnost določenega društva in kraja.

Logotip je v obliki srca in predstavlja Ravne na Koroškem kot srce Koroške. Ob strani ima pripis: Turistično društvo Ravne na Koroškem. V srcu so s svetlo zeleno in temno zeleno barvo predstavljeni travniki in gozdovi, ki predstavljajo velik del občine Ravne na Koroškem. S temno modro barvo pa je ponazorjeno Ivarčko jezero, ki je kljub propadanju še vedno zelo obiskana turistična točka in predstavlja velik turistični potencial. Siva barva pa ponazarja okoliške hribe in Uršljo goro.

Doris Brajnik je povedala, da so se za ponovno oživitev delovanja društva odločili, ker menijo, da je turizem na Ravnah še vedno v povojih, hkrati pa je zelo pomembna panoga za razvoj kraja, občine in regije. Kot za eno izmed številnih društev v občini je za društvo prav, da s svežimi idejami novih članov ter z znanjem in dobro prakso obstoječih članov pripomorejo k sprejetju strategije razvoja turizma v občini.

»Nadgradnja, obnova in novozgrajena turistična infrastruktura predstavljajo velik potencial na področju razvoja turizma. Glavni cilj društva pa je vključiti in povezati ljudi, ki jim ni mar, kako se bo turizem na Ravnah razvijal. Predvsem želimo v delovanje vključiti mlade in postati aktivno društvo in tako soustvarjati prihodnost ravenskega turizma. Po vzoru številnih dobrih praks iz tujine, s povezovanjem z ostalimi društvi v občini, regiji in državi lahko izpeljemo številne začrtane cilje (organizacija številnih dogodkov, delavnic, organizacija izletov, izvirne nove vsebine …),« je ob izvolitvi povedala Brajnikova, ki je za konec dodala: »Veselimo se prihodnosti.«

Če se prihodnosti na Ravnah veselite tudi vi in pozdravljate idejo o ponovnem delovanju turističnega društva, vabljeni, da se jim pridružite in s tem pripomorete k razvoju vašega kraja.

Več o delovanju in samem društvu lahko najdete na njihovi Facebook strani https://www.facebook.com/tdRavne,spremljate pa jih lahko tudi preko Instagrama https://www.instagram.com/turisticno_drustvo_ravne/.

 

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun