Search
Close this search box.

Bernekerjeve poletne ustvarjalnice za otroke v KGLU in Galeriji Ravne

V Koroški galeriji likovnih umetnosti bodo potekale poletne ustvarjalnice za otroke.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu tudi to poletje, tako kot vsako leto pripravljajo Bernekerjeve ustvarjalnice za otroke od 4. leta do konca osnovne šole, ki radi ustvarjajo.

Na zanimivih delavnicah si otroci pod vodstvom kustosinje pedagoginje ogledajo aktualno razstavo, se seznanijo z osnovnimi umetniškimi pojmi in sami ustvarijo tematski likovni izdelek. Spoznavanje umetnosti poteka s pomočjo pravljičnega junaka vrančka Kokija, ki je zaščitni znak Bernekerjevih ustvarjalnic.

Otroci, ki bodo v letošnjem poletju obiskali pet delavnic in zbrali pet žigov vrančka Kokija, bodo za nagrado prejeli knjigo Kako je vranček Koki postal čuvaj galerijske zbirke.

V galeriji v Slovenj Gradcu bodo delavnice potekale v naslednjih terminih:

PALIČNE LUTKE: torek, 7. julij 2020

Karel Pečko se je ukvarjal tudi z izdelavo scen za lutkovno gledališče. Na delavnici boste ustvarili palične lutke in sceno za igro.

RISANJE V PARKU: torek, 14. julij 2020

Karel Pečko je upodabljal podobe Slovenj Gradca, na katerih se vrstijo stavbe, parki in kmetije, risal pa je tudi vsakodnevna druženja ljudi. Podali se boste v park in s pomočjo slikarskih stojal risali motive, ki vas bodo obdajali.

KVADRATEK PRI KVADRATKU: torek, 21. julij 2020

Na razstavi Pečkov Slovenj Gradec so razstavljene tudi fotografije in skice mozaikov. Iz majhnih koščkov boste sestavili veliko podobo.

URŠLJA GORA: torek, 28. julij 2020

Uršlja gora je bila osrednji motiv na delih Karla Pečka. Največkrat jo je upodobil v tehniki pastela, na razstavi jo najdete tudi na tapiserijah, vi pa jo boste upodobili na sliki iz blaga.

PRESENETLJIVI ODTISI: torek, 4. avgust 2020

Karel Pečko je motiv Uršlje gore velikokrat upodobil tudi v grafiki. Izvedeli boste, kako nastane grafika, potem pa se boste sami preizkusili v izdelovanju le-te.

IGRA SVETLOBE: torek, 11. avgust 2020

Karel Pečko je ustvarjal tudi vitraže. Na ustvarjalnici boste izvedeli, kaj je vitraž in kako nastane, potem pa še sami izdelali njegovo varianto.

OBLIKUJEM: torek, 18. avgust 2020

Karel Pečko se je oblikoval številne plakate, logotipe in vabila. Tudi vi jih boste pripravili za dogodek po vaši izbiri.

Bernekerjeve ustvarjalnice v Galeriji Ravne:

PRESENETLJIVI ODTISI: sreda, 8. julij 2020

Ogledali si boste razstavo Metamorfoze. Izvedeli boste, kako nastane grafika, potem pa se boste sami preizkusili v izdelovanju le-te.

ŠTAMPILJKE: 15. julij 2020

Grafična dela na razstavi Metamorfoze vam bodo izhodišče za izdelavo štampiljk.

ČUDEŽNI VALJČEK: sreda, 22. julij 2020

Na razstavi Metamorfoze boste spoznali različne grafične tehnike. Zanimive odtise boste naredili tudi vi.

UMETNIŠKA KNJIGA: sreda, 29. julij 2020

Na razstavi Metamorfoze je razstavljena tudi umetniška knjiga v velikosti mobilnega telefona. Podobno knjigo boste izdelali tudi vi.

Cena posamezne ustvarjalnice je 1,50 evra, otroke pa lako prijavite na: nina.popic@glu-sg.si / 02 620 36 58.

Preberite še: Poletni cikel predavanj v KGLU, Oglejte si Pečkov Slovenj Gradec.

VIR: KGLU

Dogodki