Search
Close this search box.

ARSO za Koroško izdal najvišje opozorilo ob napovedanih padavinah

Na Agencije RS za okolje so za danes, 28. avgusta 2023, izdali opozorilo najvišje stopnje za območja, ki so bila prizadeta v ujmah na začetku meseca.

Ob nevihtah, napovedanih za danes, 28. avgusta 2023, so na ARSU izdali opozorilo najvišje stopnje za območja, ki so bila prizadeta ob poplavah v začetku meseca, med katerimi je tudi Koroška.

Zaradi večje ranljivosti območij, ki so jih prizadele poplave in ujme na začetku avgusta, so izdali opozorilo najvišje, rdeče stopnje, sicer pa za ostala območja velja oranžno vremensko opozorilo.

Primorsko so že zajele prve nevihte z močnimi nalivi, ki se bodo dopoldne zadrževale in obnavljale predvsem v zahodnem delu Slovenije. Sredi dneva in popoldne se bo pas intenzivnih padavin pomikal prek osrednje Slovenije proti vzhodu. Najmočnejše nalive pričakujemo ob močnem višinskem vetru južnih smeri predvsem na območju med Snežnikom in Kamniško Savinjskimi Alpami.

Pričakovana količina padavin do torka zjutraj bo predvidoma največja v zahodni in osrednji Sloveniji, so pa na vzhodu zaradi večje pregretosti ozračja verjetna neurja s točo in močnim vetrom.

Ker pa gre pričakovati, da bo tudi v naslednjih dneh prevladovalo deževno vreme in so možnosti za nevihte velike, so tudi za torek za večji del Slovenije ohranili opozorilo oranžne stopnje.

Vremensko dogajanje naj bi se postopno začelo umirjati v sredo, v drugi polovici tedna pa kaže na deloma jasno vreme brez večjih vremenskih posebnosti.

Vir: ARSO

Dogodki

Na Agencije RS za okolje so za danes, 28. avgusta 2023, izdali opozorilo najvišje stopnje za območja, ki so bila prizadeta v ujmah na začetku meseca.