Search
Close this search box.

Arso za jutri izdal rumeno opozorilo tudi za Koroško

Agencija RS za okolje (Arso) je za nedeljo zaradi pričakovanih krajevnih neviht za severno in jugovzhodno Slovenijo prižgala rumeno opozorilo.

Zvečer in ponoči bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nižinah nastalo nekaj kratkotrajne megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18 °C.

V nedeljo bo deloma sončno, popoldne bo naraščala spremenljiva oblačnost.

Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji se bodo popoldne pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v Savinjski in Koroški regiji. Ob nevihtah bo predvidoma krajevno padlo od pet do 20 milimetrov padavin. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

V nedeljo bo sprva večinoma sončno z nekaj jutranje megle, sredi dneva se bo v krajih severno od nas zmerno pooblačilo. Popoldne bodo v krajih severno in vzhodno od nas posamezne plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu proti večeru zmerna burja.

Obeti

V ponedeljek bo večinoma sončno in v notranjosti nekoliko hladneje. Vetrovno bo, pihal bo zmeren severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek bo pretežno jasno, še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. V sredo se bo nadaljevalo sončno in suho vreme.

Vir: ARSO

Dogodki

Agencija RS za okolje (Arso) je za nedeljo zaradi pričakovanih krajevnih neviht za severno in jugovzhodno Slovenijo prižgala rumeno opozorilo.