Aljaž Verhovnik ob osmi obletnici delovanja MS Ravne: “MSR želi postati krovna mladinska organizacija v občini Ravne na Koroškem”

cdd0f073-944f-47f9-a6f8-a1c71017fe76
Podpis slovesne Listine o ustanovitvi Mladinskega sveta Ravne na Koroškem je potekal v sejni sobi Občine Ravne, dne 22. avgusta 2011.

22. avgusta 2011 je v prostorih Občine Ravne na Koroškem potekal ustanovni zbor članstva Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Pred osmimi leti so ustanovne organizacije so slovesno podpisale Listino o ustanovitvi Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Z njo so se zavezale, da bodo skrbele za demokratičen razvoj združenja, katerega cilj bo opozarjati in reševati problematiko mladih v občini Ravne na Koroškem.

Prvi predsednik, ki še danes vodi Mladinski svet Ravne, je postal Aljaž Verhovnik. Ta je v nagovoru poudaril: »Pred nami je težka naloga. Speljali smo zgolj formalnost in ustanovili naše združenje, sedaj pa nas čakajo pomembne naloge. S programom, ki smo ga že sprejeli, želimo doseči v prvem obdobju prepoznavnost v naši lokalni skupnosti in utrditev v okolju. MSR želi postati krovna mladinska organizacija v občini Ravne na Koroškem. Tako bomo zastopali mladino v vseh pogledih. Naša naloga bo opozarjanje na položaj mladih v občini, skrb za njihov socialni položaj in odziv na vse vrste aktivnosti, ki se tičejo mladih. Podajali pa bomo tudi lastne pobude in predloge.«

Do danes se je Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) spoprijel z mnogimi izzivi mladinske problematike. Zlasti so prepoznavni projekti snemanja dokumentarnega filma o mladini z naslovom Mladina od Guštanja do Raven na Koroškem, promocijske akcije Mladi za park, obnova nekdanje trim steze in preoblikovanje v Mladinsko pot. MSR je zadnja leta vključen tudi v projekt Za zdravje mladih. MSR je tudi pripravil prvo strategije za mlade na Ravnah. V zadnjem obdobju s programom MSR šport pripravlja tudi športne aktivnosti. Ena takšnih bo že to soboto, ko bo potekal Skok na Strojno. Decembra pa sledi že peti Miklavžev tek po CIK-CAKU.

Preberi še:  V noči na ponedeljek možni krajevno močnejši nalivi. Na Koroškem možnost razlivanja rek

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je javnosti najbolj prepoznaven projekt Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki je vlogo MSR ponesel preko regionalnega, tudi na državni nivo.

BESEDILO: MS Ravne

prijavi se

prijavi se v svoj račun