Search
Close this search box.

8Production in Jure Dretnik s kratkim filmom Levi Devžej do zmage

Kratki film Levi devžej je postal zmagovalec v svoji kategoriji na festivalu Igcat Food Film Menu 2020.

Mladi koroški kulinarični mojster Jure Dretnik je oktobra lani v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu pred domačim občinstvom premierno predstavil kratki film Levi devžej / Jure Dretnik EYCA.

Film je nastal v sodelovanju s 8Production, kjer so prepoznali Juretovo dobro zgodbo in skupaj z njim posneli spremljevalni 4-minutni film z naslovom Levi devžej. Film je zgodbo o majhnih VELIKIH drobcih Koroške, Korošcih in Korošicah, ustvarjalnosti, kulinariki in lepotah naše regije ponesel “v širni svet”. Kratki film Levi devžej je postal zmagovalec v svoji kategoriji na festivalu Igcat Food Film Menu 2020. Skupaj z ostalimi zmagovalci bo predvajan širom Evrope na partnerskih festivalih.

Ekipa je ob zmagi povedala: “Veseli in ponosni smo, da je žirija prepoznala ves trud in dobro voljo, ki jo je (dokaj mala) ekipa vložila v ta izdelek.”

IGCAT’s 2020 Food Film MenuCategory winner: Levi DevžejCategory: European Young ChefsJury remark: It brought me a…

Objavil/a IGCAT dne Petek, 28. avgust 2020

V času od 4. do 9. septembra pa bo potekalo tudi glasovanje za skupnega zmagovalca. Glasovati bo možno tukaj.

Preberite še: Mladi koroški kulinarični mojster Jure Dretnik se bo s koroško mal’co predstavil v Grčiji (FOTO), Mladi kulinarični mojster Jure Dretnik je v Grčiji s koroško mal’co osvojil drugo mesto

VIR: SPOTUR, 8Production

Dogodki