Search
Close this search box.

Zveza Sonček vabi na razstavo ob 40. obletnici delovanja

Otvoritev razstave bo potekala v sredo, 3. maja 2023, v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu.

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, ki je bila leta 1983 ustanovljena na pobudo gorenjskega, mariborskega in ljubljanskega društva, letos praznuje 40. obletnico delovanja.

Ravno z mislijo na ta visoki jubilej, so v mariborskem varstveno-delovnem centru Sonček najprej nastale čudovite fotografije rok uporabnikov, ki jih je posnela Neja Blagovič, tudi mentorica prihajajoče razstave, na njeno pobudo pa so nato uporabniki, ki imajo cerebralno paralizo, napisali svoje misli in razmišljanja o rokah. Takole sta zapisala dva uporabnika:

Kljub cerebralni paralizi sem vesela, da so moje roke sposobne delati, čeprav s prilagoditvami. Najraje lepim nalepke ali tipkam. – Andreja Florjančič.

Jaz sem se rodil z malo domačimi rokami. Moje roke imajo cerebralno paralizo. To mi je zelo všeč, ker ne rabim nič delat … Včasih pa bi vseeno rad delal, pa ne gre. – Ernest Blažič.

Ob svojem visokem jubileju pa vas Zveza Sonček vabi na razstavo fotografij z naslovom ”Vse ROKE so pomembne, moje in tvoje”, katere otvoritev bo potekala v sredo, 3. maja 2023, ob 18. uri v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu.

Vljudno vabljeni.

Vir: Zveza Sonček

Dogodki

Otvoritev razstave bo potekala v sredo, 3. maja 2023, v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu.