Search
Close this search box.

Znana zmagovalka natečaja za celostno grafično podobo jubilejnega leta skladatelja Huga Wolfa

Ministrstvo za kulturo je oktobra lani na svoji spletni strani objavilo Javni natečaj za izbor celostne grafične podobe obeležitve 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa. Na javni natečaj je pravočasno prispelo 20 predlogov, strokovna komisija pa je izbrala zmagovalko.

Predmet javnega natečaja je bil izbor celostne grafične podobe jubilejnega leta skladatelja Huga Wolfa, ki jo obeležujemo v letu 2020, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Na natečaj je pravočasno prispelo 20 predlogov, strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. Marjeta Pečarič, Peter Bohinec, Danijela Grgič, Judita Krivec Dragan, mag. Tadej Pungartnik  in Mihael Štrukelj pa je vse predloge ocenila, pri tem pa je bil z najvišjim številom točk ocenjen predlog pod šifro »Izkušnja«, avtorice Maje Repotočnik, ki je dosegla 97 točk.

Komisija je pri oceni posebej izpostavila svež in izviren pristop k uveljavljanju dediščine v sodobnem jeziku vidnih sporočil, kjer ima osrednje mesto zgodba, ki je povezana tako s skladateljem, njegovim rojstnim mestom in mednarodno prepoznavno glasbo, kot tudi z našim čustvenim in estetskim dojemanjem umetnosti.

Leto 2020 je razglašeno za jubilejno leto Huga Wolfa.
FOTO: GOV.SI

Vsi prispeli predlogi so bili po mnenju omenjene strokovne komisije kakovostni in izvirni, zato želijo na Ministrstvu za kulturo vse avtorje povabiti k sodelovanju na razstavi in javni razgrnitvi vseh prispelih predlogov, ki bo v Ljubljani in v Slovenj Gradcu.

Komisija je ob pregledu avtorjev ugotovila, da ima ob dobrih zamislih in velikem zanimanju, predvsem oblikovalcev mlajših generacij, področje svetlo prihodnost.

VIR: GOV.SI

Dogodki