Search
Close this search box.

Zavodnik v ravenski knjižnici o čarih filmskega kreiranja

V Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice na Ravnah bo v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja v torek, 29. septembra 2020, s pričetkom ob 12. uri predavanje dr. Uroša Zavodnika.

Na dogodku pod imenom Učimo se filmske umetnosti, torej smo! bo predaval dr. Uroš Zavodnik, režiser, scenarist, igralec, producent, ki bo na primeru mladinskega igranega znanstvenofantastičnega celovečerca Bergmandlc, ki so ga soustvarili z ravenskimi gimnazijci, prikazal čare filmskega kreiranja.

“Filmska umetnost kot sedma umetnost združuje vse ostale umetnosti. Ustvarjanje pri filmu spodbuja kreativnost in v širšem kontekstu krepi človekove sposobnosti in talente, ki jih kot ljudje nosimo v sebi,” so povedali v ravenski knjižnici ter še dodali, da je število obiskovalcev omejeno. Predavanje si bo možno ogledati tudi na njihovem YouTube kanalu.

O filmu:

“Bergmandlc je mladinska futuristična srhljivka, v kateri misterično antagonistično dogajanje v zapuščenem rudniku svinca in cinka Mežica glavne junake filma prestavi v različna časovna obdobja prihodnosti (2028) ter preteklosti (2004). Zgodba se tu in zdaj (2016) bizarno zaplete na dvojezični gimnaziji v Velikovcu, med prof. zgodovine Kaiserjem in dijakom Andrejem, zaradi neljubega konflikta okoli Andrejevega očeta, ki je kot rudar pred dvanajstimi leti izginil v rudniških rovih. Andrejeva želja, da bi razkril ozadje izginotja, njega in njegova sošolca še isti večer popelje v rudniške rove.”

VIR: KOK, Baza slovenskih filmov

Dogodki