Search
Close this search box.

Ustvarjalno nad koronavirus: “naredi doma”, izziv za vse generacije

Z Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti sporočajo: V času epidemije smo se primorani držati doma, kar je lahko zelo utesnjujoče. V boju proti virusu iščejo ustvarjalne rešitve in ponujajo dva “naredi doma” izziva za vse generacije.

Likovni natečaj za vse generacije Razgledi doma

Pri JSKD so se odločili, da vam ponudijo izziv, s katerim vam bodo pomagali premagati tesnobo in stres z ustvarjalnostjo. V svojem domu poiščite zanimive razglede: “kakšen nenavaden predmet, rastlino, kos pohištva, dramatično osvetljen vogal sobe ali slikovit ambient, detajl na polici, tihožitje na kuhinjski mizi, morda pa vam celo pozira mačka, ki sladko prede na kavču.” Narišite risbo, naslikajte sliko, izdelajte maketo ali kolaž … Posnemite ali preoblikujte po svoje.

Natečaj Razgledi doma je brez tehničnih ali slogovnih omejitev in je namenjen vsem generacijam. Dela bodo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše pa bodo nagradili s knjižnimi oz. praktičnimi nagradami. Natečaj je odprt do 30. aprila 2020.

Izdelek fotografirajte in pošljite v .jpg ali .pdf obliki na: monika.ivancic-fajfar@jskd.si oziroma ga objavite na njihovi Facebook strani s pripisom: #Razgledidoma. Pripišite tudi vaše ime in priimek ali psevdonim, otroci pa naj napišejo starost ali razred.

S stripom proti virusu!

Vklopite domišljijo, zgrabite svinčnik in naredite kratek strip na temo boja proti virusu. Zapakirajte jih v zgodbo po želji: znanstveno-fantastično, humorno, akcijsko, retro-zgodovinsko, romantično, preroško-apokaliptično, vsakdanjo … Zaželeni so stranski učinki: presenečenje, filozofska poanta, smeh, začudenje …

Stripi naj bodo dozirani v manjših, tri do šest sličic dolgih odmerkih. Natečaj je namenjen mladim po letih in po srcu. Natečaj je odprt do 30. aprila 2020.

Stripe bodo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše bodo nagradili s knjižnimi ali praktičnimi nagradami. Strip pošljite v .jpg ali .pdf obliki na: monika.ivancic-fajfar@jskd.si ali ga objavite na Facebook strani s pripisom: #Protistrip. Pripišite tudi ime in priimek ali psevdonim, otroci pa še starost ali razred.

VIR: JSKD