Search
Close this search box.

VIDEO: Prireditev ob 70. obletnici smrti Prežihovega Voranca

V torek so v večnamenski dvorani v Kotljah pripravili kulturno obarvano prireditev ob 70. obletnici smrti Prežihovega Voranca.

VIDEO: Prireditev ob 70. obletnici smrti Prežihovega Voranca

[aiovg_video id=126825]

Lovro Kuhar se je rodil v Podgori pri Kotljah v revni kmečki družini. V Kotljah je obiskoval osnovno šolo, kasneje je obiskoval tudi zadružno šolo v Ljubljani in na Dunaju. Med prvo svetovno vojno je bil v italijanskem ujetništvu, po vrnitvi domov pa se je zaposlil v tedanji guštanjski jeklarni in se leta 1924 poročil z Marijo Šisernik, s katero je imel dve hčerki. Leta 1925 je izdal svoje prvo knjižno delo Povesti. Več o koroškem pisatelju si lahko preberete TUKAJ.

Mineva 70 let od smrti pisatelja in politika Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. Ob okrogli obletnici so v njegovih domačih Kotljah pripravili posebno slovesnost, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik države Borut Pahor, prisotne pa je nagovoril tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen. Organizatorji so poskrbeli tudi za pester kulturni program, za katerega sta scenarij pripravili Bojana Verdinek in mag. Irena Oder. Več o prireditvi si lahko preberete TUKAJ.