Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu zaživel kino na prostem

Med 19. in 21. avgustom vas kulturni dom Slovenj Gradec vabi na Trg svobode, kjer v večernih urah zasijejo tudi filmske zvezde.

Kulturni dom Slovenj Gradec v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec organizira tridnevni kino na prostem, v sklopu katerega si lahko na Trgu svobode večer popestrite z brezplačnim ogledom lahkotnega, glasbenega filma.

Kot pove direktorica KD Slovenj Gradec, Andreja Gologranc, pri izvedbi sledijo vsem ukrepom in navodilom NIJZ, kar je botrovalo tudi pri izboru prizorišča, ki je tokrat prvič na Trgu svobode, prejšnja leta je namreč kino na prostem potekal na ploščadi dvorca Rotenturn. 

Izvemo tudi, da je vzgib za organizacijo, poleg želje občanom ponuditi prostor sprostitve in druženja, tudi dejstvo, da je zaradi aktalnih razmer, povezanih s koronavirusom, odpadla prenekatera prireditev v mestni občini, med njimi tudi Slovenjgraško poletje. 

“In temu primeren je tudi izbor filmov, vsi so lahkotni, brezskrbni in sproščujoči, včeraj smo predvajali film Visoka nota, danes je na sporedu Rocketman, jutri pa Mamma Mia!”, zaključi povabilo v mestno jedro Gologrančeva. 

Več o filmih, ki si jih lahko ogledate preberite tukaj.

FOTO: KD SG

Preberite še: Na Koroškem kino pod zvezdami, ogled glasbene drame in avtokino

Dogodki