Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu odprtje razstave Nike Jeromel (FOTO)

V Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec bodo jutri odprli razstavo domačinke Nike Jeromel.

Nika je študentka, ki pravi, da ves svoj prosti čas preživi s svinčnikom, barvico in skicirko v roki. Nad risanjem se je navdušila že kot majhen otrok, ker pa, kot pravi “talent nekaj šteje, vaja pa dela mojstra”, so njene umetnine prepoznali že mnogi. Zdaj pa jih bo na ogled postavila tudi širši koroški javnosti.

Mlada umetnica se lahko pohvali tudi z nagrado, ki jo je za svoje delo prejela na natečaju Zveze kmetic Slovenije, na temo cvetoči travniki, na katerem je osvojila drugo mesto in prejela srebrno priznanje. Pri tem naj omenimo, da je tudi članica, natančneje najmlajša članica, Društva kmetic Mislinjske doline, ki mu predseduje njena mama Jožica Jeromel.

Kot je pred odprtjem razstave dejala Jožica, je ponosna na hčerko in jo na njeni ustvarjalni poti tudi ves čas podpira. “Sem mama, ki je pri Niki že kot majhni deklici vedela, da bo nekega dne prišel čas za njeno risanje. Bila je mali čudežni otrok. Vedno je imela v roku svinčnik, barvice in list papirja. Z leti pa so njene risbe dobile ostro podobo in jasno sliko,” še doda Jožica in zaključi, da Niki vedno svetuje, da naj sledi svojim sanjam in da bo njeno trdo delo obrodilo sadove.

Zagotovo lahko rečemo, da jih je že in da je za takšne izdelke poleg potrpljenja in vztrajnosti potreben tudi talent, ki ga Niki ne manjka, o čemer se lahko prepričate že jutri ob 17. uri tudi vi, ko si boste lahko v slovenjgraški knjižnici v živo ogledali njene umetnine.

To sicer ni Nikina prva samostojna razstava, njene umetnine ste si lahko ogledali tudi na izboru mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2019, ki je septembra potekal v Slovenj Gradcu. V okviru prireditve pa je svoja dela na ogled postavila tudi naša sogovornica.

Dogodki