V Slovenj Gradcu na ogled skupinska razstava Podobe narave

Razstava Podobe narave, ki jo ob 18. uri odpirajo v Koroški galeriji likovnih umetnosti, predstavlja izbor del slovenskih umetnic, ki pristopajo k upodabljanju narave na specifičen, senzibilen način. Na ogled bodo dela umetnic Anje Jerčič Jakob, Tine Konec, Maje Pučl, Lucije Stramec in Joni Zakonjšek in umetniškega tandema Plateauresidue.

Sodelujoče umetnice pristopajo k upodabljanju narave na specifičen, senzibilen način, ki se kaže v inovativnih pristopih k upodabljanju njenih segmentov, so ob razstavi sporočili iz galerije.

Njihovo ustvarjalnost “odlikuje izvirno sežetje slikarske veščine s sodobnim konceptualnim pristopom pri upodabljanju tistih razsežnosti narave, ki na podlagi poglabljanja vase in hkratnega vživljanja v naravo izpričujejo predvsem njihovo osebno, neposredno in elementarno izkustvo enosti z naravo“.

Kot so še navedli v galeriji, umetnice v svetu, preplavljenim z digitaliziranimi podobami, s prepričljivo in posebno vizualno govorico nudijo gledalcem prostor meditativnega premisleka. Četudi neposredno ne izpostavljajo okoljske problematike, je v njihovih delih imanentno prisoten tudi razmislek o odnosu in globoki odvisnosti človeka od narave.

Njihova dela v tem smislu dopolnjuje avtorski projekt tandema Plateauresidue, ki ga sestavljata Aljaž Celarc in Eva Pavlič Seifert. K naravi pristopata prek drugih medijev, sicer pa se ukvarjata s problemom spreminjanja narave zaradi človeka ter opozarja na posledice, ki jih s svojim delovanjem v naravi pušča človeško delovanje.

Razstava, ki jo je kurirala kustosinja Katarina Hergold Germ, bo v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti na ogled do 28. maja.