Search
Close this search box.

V ravenski knjižnici predstavitev knjige Jožeta Pirjevca Partizani

V četrtek, 1. oktobra 2020, ob 18. uri bo v razstavišču ravenske knjižnice predstavitev knjige profesorja Jožeta Pirjevca, z naslovom Partizani.

Profesor dr. Jože Pirjevec je tržaški zgodovinar. V Koroški osrednji knjižnici pojasnijo, da je pred devetimi leti javnost navdušil z delom Tito in tovariši, ki je bilo prevedeno v kar deset jezikov, pred nekaj več kot enim mesecem pa je izšla njegova študija s skrajno preprostim naslovom Partizani. “To je domala tisoč strani in dva kilograma težka knjiga o jugoslovanskem partizanskem gibanju, ki bralca ne pusti ravnodušnega,” še povedo v knjižnici.

Pogovor z njim bo vodil Aljaž Verhovnik, generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

O knjigi Partizani so pri Knjigarni Bukla zapisali: “Dolgo pričakovana knjiga je prva, ki prinaša celostni prikaz nastanka in razvoja partizanskega gibanja na tleh Kraljevine Jugoslavije. Avtor v njej temeljito osvetli razmerja znotraj partizanske organizacije in druge nacionalistične vojaške formacije, pojasni pa tudi razmerja med partizani in zavezniki v protihitlerijanski koaliciji.”

Število obiskovalcev je omejeno, zato v knjižnici prosijo, da se prijavite na nika.skudnik@rav.sik.si ali na telefonsko številko: 028705428.

VIR: KOK, Knjigarna Bukla

Dogodki