Search
Close this search box.

V osrednji knjižnici na Ravnah zopet zaživeli dogodki

“Drevesna galerija” v Grajskem parku.

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika bodo zopet zaživeli dogodki. Preverite kaj so za obiskovalce pripravili v juniju in juliju.

Razstava Nazaj od blizu:

Do petka si lahko v razstavišču knjižnice ogledate razstavo grafičnega oblikovalca Domna Frasa, ki svoje oblikovalske projekte razstavlja izven ustaljenih okvirjev: od blizu. Tipografske stvaritve dveh desetletij prevaja v izolirane forme in med njimi spreminja likovne odnose, da bi se znova soočil z lastnim oblikotvorjem. Poglede nanj pa odstira z nadzorovanim detajlom in celovito serijo grafik velikega formata.

Večer uglasbene poezije:

V petek, 12. junija 2020 s pričetkom ob 19. uri se bo na Grajskem vrtu predstavila vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbo združuje z ljudskim izročilom. Večer uglasbene poezije bo pričarala Nika Solce, ki že od mladosti nastopa z glasbeniki iz vseh koncev sveta. Pri ustvarjanju išče nove priložnosti za izražanje znotraj indijskih duhovnih pesmi kot tudi v divjih balkanskih ritmih. Glasba, ki jo izvaja z glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in poezije Franceta Prešerna, Ferija Lainščka, Srečka Kosovela, Alme Karlin in drugih slovenskih poetov.

Na drevesnih deblih:

Prav posebno razstavo pa si bo možno od petka dalje ogledati v Grajskem parku v prav posebni “drevesni galeriji”, kjer se bosta predstavili dve koroški avtorici: Nika Hölcl Praper in Simona Vončina bosta predstavili vsaka svoj pogled. Razstava bo na ogled predivoma teden dni.

O besedi, ki ni hotela iz slike:

V sredo, 17. junija 2020, ob 18. uri bo v razstavišču odprtje razstave slik, objektov, knjig in ilustracij/iluminacij umetnika Arjana Pregla.

Umetnik, ki se ukvarja s slikarstvom, grafiko, ilustracijo in oblikovanjem ter tudi piše in objavlja v knjižnih izdajah, periodiki in na medmrežju. S humorjem in ironijo pa se odziva na socialno-politična dogajanja doma in po svetu.

Razstava med gradivom:

Julija in avgusta pa bo med gradivom razstava likovnih del Igorja Vidriha, z naslovom Figura in likovni svet. Avtorja že od nekdaj zanima primerjava klasičnega in sodobnega načina likovnega ustvarjanja.

V razstavljenih delih gre za obdelavo že znanih fotografskih motivov figur iz sveta mode, ki jih upodablja preko sodobnega računalniškega medija na novo.

VIR: KOK