V osrednji knjižnici na Ravnah pripravljajo literarni večer s Sanjo Pregl

knjižnica Ravne

V razstavišču ravenske knjižnice se bo predstavila pisateljica Sanja Pregl. Z njo se bo pogovarjala in jo predstavila umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar.

Literarni večer s Sanjo Pregl bo v četrtek, 3. septembra 2020, ob 18. uri. V KOK pojasnijo, da pisateljica Sanja Pregl že več kot dve desetletji piše za otroke in odrasle. Doslej je v slovenščini izšlo osemnajst njenih izvirnih knjig, nekatera dela so prevedena v več tujih jezikov. Študirala je Ekonomijo in zaključila tudi podiplomski študij na ekonomski fakulteti.

Na srečanju bo govorila o svojem novem romanu Izgubljene dvojine iz katerega bo prebrala tudi nekaj odlomkov. Z njo se bo pogovarjala in jo predstavila umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar, ki bo hkrati zaprla razstavo pisateljičinega brata slikarja Arjana, o kateri si lahko več preberete tukaj.

V romanu Izgubljene dvojine sledimo dvema zgodbama. “Ena je faktografska, prikazuje osebe, čas in kraj dogajanja. Pozornemu bralcu pa se hitro izriše tista druga, ki je plod avtoričinega subtilnega, nežnega, skritega sveta, ki ga zaznamo samo na mikrofrekvencah. To zgodbo mora vsak bralec odkriti in razumeti sam. Roman se začne z glavnim moškim likom Juretom. Možem, ljubimcem in bratom, ki ga zadane možganska kap. Medtem ko leži v komi, tri ženske ugotavljajo, v kakšni bližini so bile v odnosu do njega. Roman je pripoved o odnosih, o minljivosti, obžalovanju, odločitvah in trenutkih, ki za vedno spremenijo tok življenja.”

Roman Izgubljene dvojine je izvirno delo, ki v slovenskem prostoru postavlja nove mejnike. Pisateljica je kmalu po izidu prejela nominacijo za nagrado Mira.

VIR: KOK

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.